Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘We steel the future’
Tijdens de jaarlijkse banendag kunnen geïnteresseerden kennismaken met het werk én de medewerkers van Reijrink Staalconstructie, ontdekken waar hun kansen liggen en de sfeer proeven van een ijzersterk team. (Beeld: Michel Klop Fotografie)

‘We steel the future’

Zonder innovatie geen vooruitgang. Dat is het motto van Reijrink Staalconstructie, dat al 53 jaar hoogwaardige, robuuste en duurzame staalconstructies ontwerpt, produceert, levert en monteert. Van functionele traphekken tot complexe constructies, die de hele wereld overgaan. “We bouwen mee aan industriehallen, distributiecentra, mengvoederfabrieken, parkeergarages, kantoren, winkels, bioscopen en sporthallen”, vertelt directeur Willem Reijrink. “Onze kracht? Continu investeren in techniek, software, kennis én mensen. We werken slim en efficiënt, hebben kennis van BIM, LEAN, BREEAM en Design & Build trajecten, kunnen mee in de strakste planningen én beschikken sinds kort over de meest innovatieve staalfabriek van Europa.”

De innovatieve staalfabriek maakt deel uit van de Reijrink 4.0 strategie, waarmee de staalbouwer voorop wil blijven lopen in de markt en een vooruitstrevende, vakkundige en betrouwbare partner wil zijn voor haar klanten. “Door te automatiseren, spelen we bovendien in op het groeiende tekort aan vakmensen”, aldus Reijrink. “Voor onze nieuwe, hightech machinelijn was uitbreiding van onze bestaande fabriek noodzakelijk. De nieuwe hal is uitgelegd op het handelen en bewerken van producten tot een maximale lengte van 27 meter. Alle stalen constructiebalken en lasplaten worden volautomatisch over een circa 600 meter lange rollerbaan geleid, waarbij zij alle benodigde bewerkingen ondergaan. Zo kunnen we volautomatisch stralen, boren en frezen, scriben, zagen en snijden. Op ‘The Fabricator’ van Voortman kunnen we de lasplaten bovendien volautomatisch hechten en lassen aan de stalen constructiebalken. Ook beschikken we over een eigen spuiterij voor natlakken.”

Tijdens de jaarlijkse banendag kunnen geïnteresseerden kennismaken met het werk én de medewerkers van Reijrink Staalconstructie, ontdekken waar hun kansen liggen en de sfeer proeven van een ijzersterk team. (Beeld: Michel Klop Fotografie)

De eigen engineeringsafdeling van Reijrink Staalconstructie is verantwoordelijk voor het ontwerpen, tekenen en berekenen van de staalconstructies. “Onze engineers en werkvoorbereiders maken actief gebruik van BIM en ConstruSteel ERP-software, van waaruit processen én productie worden aangestuurd”, aldus Reijrink. “ Hierdoor kunnen we nog nauwkeuriger plannen en wordt communicatieruis voorkomen. Met ons hightech machinepark kunnen we bovendien nog nauwkeuriger, sneller én volcontinu produceren. Onze machine-operators zien 24/7 toe op de kwaliteit van proces en producten.”

Naast het ontwerp, de productie en de conservering van staal verzorgt Reijrink Staalconstructie vanuit de twee vestigingen in Esbeek en Someren ook het just-in-time transport naar de bouwlocatie. “Dankzij ons grote wagenpark en alle vereiste vergunningen kunnen we alle producten vervoeren”, benadrukt Reijrink. “Exceptioneel transport is geen issue. Op de bouw voorzien onze eigen kranen en hoogwerkers in een efficiënte montage, waarmee we opdrachtgevers van A tot Z ontzorgen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details