Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘We steel the future’
Doordat de nieuwe machinelijn direct wordt aangestuurd vanuit de BIM-software, worden communicatieruis en faalkosten voorkomen.

‘We steel the future’

Zonder innovatie geen vooruitgang. Dat is het motto van Reijrink Staalconstructie. Het Brabantse familiebedrijf is al 54 jaar hét adres voor het ontwerp en de productie, conservering, levering en montage van hoogwaardige, robuuste en duurzame staalconstructies. Van functionele traphekken tot complexe constructies, die de hele wereld overgaan.

“We bouwen mee aan industriehallen, distributiecentra, mengvoederfabrieken, parkeergarages, kantoren, winkels, bioscopen en sporthallen, waarbij opdrachtgevers van A tot Z worden ontzorgd”, vertelt directeur Willem Reijrink. “Wij spreken de taal van staal en investeren continu in technieken, software, kennis én mensen. Wij werken slim en efficiënt, hebben kennis van BIM, LEAN, BREEAM en Design & Build trajecten en kunnen mee in de strakste planningen. Bovendien beschikken wij over de meest innovatieve staalfabriek van Europa. De nieuwste aanwinst in deze fabriek is ‘The Fabricator’, waarmee wij kop-, voet- en schetsplaten volautomatisch kunnen hechten en aflassen aan de stalen constructiebalken.”

Dankzij ‘The Fabricator’ kan Reijrink Staalconstructie kop-, voet- en schetsplaten volautomatisch hechten en aflassen aan de stalen constructiebalken.

Sluitstuk van de Reijrink 4.0 strategie

‘The Fabricator’ is het indrukwekkende sluitstuk van de Reijrink 4.0 strategie, waarmee Reijrink Staalconstructie voorop wil blijven lopen in de markt en een vooruitstrevende en vakkundige partner wil zijn voor haar klanten. “De afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in nieuwe software, robots en machines. Een mooi voorbeeld hiervan is onze hightech machinelijn, waarmee we producten tot een lengte van 27 meter volledig automatisch kunnen bewerken”, aldus Reijrink. “Sinds 1 januari 2020 kunnen wij onze stalen balken al volautomatisch stralen, boren en frezen, scriben, zagen en snijden. Met ‘The Fabricator’ is hier het volautomatisch hechten en aflassen aan toegevoegd. Producten die de nieuwe machinelijn verlaten, kunnen direct geconserveerd worden in onze eigen spuiterij voor natlakken of bij onze verzinkpartner.”

Aantrekkelijke werkgever

Dankzij de nieuwe machinelijn kan aanzienlijk sneller worden gewerkt. “Doordat de lijn direct wordt aangestuurd vanuit onze BIM-software, worden communicatieruis en faalkosten voorkomen”, aldus Reijrink. “Door processen te automatiseren, spelen wij bovendien in op het groeiende tekort aan vakmensen. Waar de nieuwe machinelijn zich uitstekend leent voor gestandaardiseerde werken, worden onze samenstellers en aflassers nu met name ingezet voor de uitdagende werken en specials. Dit, in combinatie met een uitgebreide training en scholing, maakt ons een nog aantrekkelijkere werkgever.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details