Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘We maken mooie oplossingen, altijd volledig op maat’

‘We maken mooie oplossingen, altijd volledig op maat’

Functionaliteit en esthetiek. Die twee begrippen komen samen bij de door Trahecon gemaakte producten. Het in 2008 opgerichte Waalwijkse bedrijf produceert en monteert kwalitatief hoogwaardige hekwerken, balkonbeglazing, trappen en soortgelijke constructies.

Dat gebeurt altijd conform de wensen van de opdrachtgever en afgestemd op het ontwerp van een architect, vertelt commercieel manager John Loeffen. “We bedenken en maken mooie oplossingen, altijd op maat. De klant hoeft eigenlijk alleen maar de opdracht te geven, de rest doen wij.” Het verzoek van de opdrachtgever, vaak een aannemer, wordt intern door allerlei disciplines bekeken. “Mensen van de verkoop, calculatie en engineering gaan bij elkaar zitten om een ontwerp zo efficiënt en fraai mogelijk uit te werken en daarbij aan alle eisen en regelgeving te voldoen. De meeste projecten hebben betrekking op gestapelde woningbouw, maar utiliteitsgebouwen komen eveneens regelmatig voorbij.”

De meeste projecten hebben betrekking op gestapelde woningbouw.

 

Ligt er een uitgewerkt voorstel, dan wordt dat teruggekoppeld met de opdrachtgever. Vervolgens wordt het in BIM verwerkt. “Daarna gaan we over tot produceren, hier in Waalwijk of bij onze productielocatie in Polen. De montage gebeurt eveneens door eigen mensen. Waarom we alles in eigen huis houden? Omdat we zo het best de kwaliteit kunnen waarborgen. Eigen mensen hebben meer verantwoordelijkheidsgevoel en zijn meer betrokken.” Een goed voorbeeld van een mooi project waar Trahecon bij betrokken is, is de herontwikkeling van de Fenix-loodsen in Rotterdam, vertelt Loeffen. “Daar liggen diverse uitdagingen, onder meer het goed uitwerken van het ontwerp. Zo bestaat de constructie onder meer uit een ‘mijmerbeugel’, iets waar de mensen op kunnen leunen om te mijmeren. Een andere uitdaging is de beperkte bouwplaats. Dat betekent meedenken over en meegaan in de strakke planning.”

De werkzaamheden bij de Fenix-loodsen zijn volgens Loeffen bijna afgerond. “Een heel omvangrijk project, één van onze grootste. Maar we doen niet alleen heel grote projecten, we zijn ook regelmatig betrokken bij kleinschalige opdrachten. We zien dan ook overal een mooie uitdaging in.”   


Trahecon

Gantelstraat 3

5145 PH Waalwijk

T +31 416 33 58 33

E [email protected]

W www.trahecon.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details