Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘We hebben alle benodigde disciplines in huis’
De complexiteit van de installatie is overzichtelijk. (Beeld: Kees Bennema)

‘We hebben alle benodigde disciplines in huis’

Elektrotechnische installatie woonzorgcentrum

Van Hees Elektrotechniek & ICT voorziet het project Zandstaete in Tilburg van de complete elektrotechnische installatie. In het complex komen 33 extramurale woningen, honderdtwintig zorgappartementen voor ouderen met dementie en een hospice met twaalf appartementen.

Van Hees Elektrotechniek & ICT werd door opdrachtgever De Wever voor het project gevraagd vanwege haar brede expertise op elektrotechnisch gebied, vertelt projectleider Joan Wagenaar. “Naast de normale elektrotechnische installatie komt er in dit project ook een zorg-oproepsysteem. Ook verzorgen wij de brandmeldinstallatie en het toegangscontrolesysteem. Een belangrijk onderdeel van de opdracht is het leveren van het biodynamische verlichtingssysteem. Voor deze doelgroep is het belangrijk dat het licht in het gebouw meebeweegt met het daglicht. Zo blijven bewoners beter in hun dag- en nachtritme.”

De brede expertise van Van Hees Elektrotechniek & ICT komt in dit project uitstekend tot zijn recht. (Beeld: Kees Bennema)

Planning en aansturing

De bouw ging in februari 2023 van start en het nieuwe woonzorgcentrum wordt eind 2024 opgeleverd. Een prachtig project om aan mee te werken, vindt Wagenaar. “De complexiteit van de installatie is overzichtelijk, maar het kost wel de nodige planning en aansturing om alles op het juiste moment op de juiste plek de installeren. Daarom is de samenwerking met de bouwkundig aannemer en W-installateur voor ons heel belangrijk en die verloopt soepel. Iedereen krijgt de tijd om zijn deel van het werk te kunnen uitvoeren. We werken hier met een goed team en de verschillende uitvoerders hebben het project goed in de hand.”

Ledverlichting, zonnepanelen en data-installatie

De basis van het bestek was al gemaakt door een adviesbureau. De engineeringsafdeling van Van Hees Elektrotechniek & ICT werkte dit uit tot een uitvoeringsplan. Het pand wordt zeer energiezuinig: overal komt ledverlichting en Van Hees levert een zonnepaneleninstallatie. In de zorgappartementen komt daarnaast een complete data-installatie, waarop ook het zorgsysteem draait.

Van Hees Elektrotechniek & ICT werkt wel vaker voor zorginstellingen. “We zijn daarin gespecialiseerd. Maar we zijn eigenlijk werkzaam op alle gebieden, want we doen ook scholen, woningbouw en hallenbouw. Alle benodigde disciplines, zoals bijvoorbeeld brandmeldspecialisten en ICT’ers, hebben we zelf in huis. Dat is wel zo prettig voor onze opdrachtgevers. Die hebben maar één aanspreekpunt voor de complete installatie.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details