Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Waterfall, ’s-Hertogenbosch: Indrukwekkende nieuwbouw van bamboe en beton

beeld1-OAW-200910-kopiëren
Naast de parkachtige omgeving moet met name de transparante bamboe buitengevel straks voor een bijzonder aanzicht zorgen.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Remmers Bouwgroep

5 november 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Aan de Rosmalense Plas in ’s-Hertogenbosch is begin november gestart met de bouw van een hypermodern kantoorgebouw: Waterfall. Naast de parkachtige omgeving (mét waterval) moet met name de transparante bamboe buitengevel straks voor een bijzonder aanzicht zorgen. Aan de basis van het vierlaagse gebouw ligt een hoogwaardige constructie van prefab beton.

“In augustus 2020 werden wij gevraagd om in een bouwteam met HM2 Property Developers en Blok Kats van Veen Architecten mee te ontwikkelen aan een nieuw kantoorgebouw van 2.222 m² BVO op kavel 4”, vertelt Richard Marijnissen, Commercieel Directeur van Remmers Bouwgroep. “Met het resultaatstellend budget in ons achterhoofd, hebben wij actief meegedacht over de constructie, afwerkingsmaterialen, planning en logistiek. Het hypermoderne kantoor wordt volledig opgetrokken in beton; een specialisme van Remmers Bouwgroep. Onder het label Conferm powered by Remmers Bouwgroep voeren wij tal van projecten uit met prefab betonnen structuren, maar ook PGS 15 gebouwen en andere speciale projecten in hout en beton. Remmers Bouwgroep/Conferm beschikt over een eigen studie- en ontwerpbureau. Wij schuiven graag al in een zeer vroeg stadium aan tafel bij de ontwikkelaar en architect om gezamenlijk te komen tot een compleet, haalbaar en maakbaar ontwerp.”

Handelbare secties

Technische vraagstukken in dit project hadden bijvoorbeeld betrekking op de montage van de bamboe gevelbekleding, vertelt hij. “Maar ook op bijbehorende gewichten en windbelastingen, die door onze constructie opgevangen moeten worden. Om een eenvoudige logistiek én montage van alle prefab beton mogelijk te maken, is de constructie door ons opgedeeld in handelbare secties. Door dit soort vraagstukken al in een vroegtijdig stadium inzichtelijk te maken en op te lossen, worden faalkosten voorkomen. Bovendien wordt enorm veel tijd bespaard. Vaak worden in dit traject ook al de belangrijkste leveranciers betrokken, zodat het ontwerp kant-en-klaar is voordat met de bouwwerkzaamheden wordt gestart.”

Startklaar

Na een zeer intensieve periode van engineeren en ontwerpen is Remmers Bouwgroep/Conferm dus recent gestart met de realisatie van het prachtige ontwerp, dat direct naast de A2 wordt gebouwd. “De nieuwbouw zal in het vierde kwartaal van 2022 betrokken kunnen worden”, aldus Marijnissen. “Huurder wordt een IT-bedrijf uit ’s-Hertogenbosch. Door de langere aanloopperiode hebben wij al voor de start van de bouw de prefab constructie in opdracht kunnen geven bij onze producent. En ook de andere betrokken partijen waren al startklaar voordat de eerste container op de bouwwerf werd geplaatst. Dit komt de doorlooptijd van dit project absoluut ten goede.”

Parktuin met waterval

Remmers Bouw Groep/Conferm staat voor strakke planningen en kan bouwtijden reduceren door van tevoren al de meeste zaken uitgeklaard te hebben. “Ook in ’s-Hertogenbosch zal met een bouwtijd van slechts enkele maanden een volledig operationeel kantoor opgeleverd kunnen worden”, benadrukt Marijnissen. “Richting de snelweg wordt een talud gemaakt, met een grote waterval en parkachtige tuin, waar medewerkers en bezoekers straks kunnen genieten van de prachtige natuur aan de Rosmalense Plas.”

Bouwinfo

Project Waterfall 
Ontwikkelaar HM2 Property Developers

Opdrachtgever
Waterfall Offices BV

Architect
Blok Kats van Veen Architecten (BKVV)

Aannemer
Remmers Bouwgroep, label Conferm

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details