Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Waterdichte laadkuilconstructies
“Omdat we als Van Berlo zowel de engineering in huis kunnen verzorgen, alsook de fundering en de vloer, kunnen we opdrachtgevers van A tot Z ontzorgen met ons totaalconcept.”

Waterdichte laadkuilconstructies

Als expert in bedrijfsvloeren én funderingen, realiseert Van Berlo jaarlijks vele miljoenen vierkante meters aan bedrijfs- en industrievloeren. Het bedrijf staat bekend om zijn totaalconcepten en heeft nu ook een nieuwe oplossing ontwikkeld voor het realiseren van waterdichte laadkuilconstructies op minder draagkrachtige ondergronden. Dit type laadkuil wordt over het algemeen vanaf de onderzijde belast door de grondwaterdruk met de kans op opdrijven tot gevolg. Om de laadkuil op zijn plaats te houden is onder meer een gewapende variant ontwikkeld van de Mini Vibropaal.

Voor bedrijfsvloeren die op minder draagkrachtige ondergronden worden gerealiseerd, heeft Van Berlo een aantal jaar geleden de Mini Vibropaal ontwikkeld. “Mini Vibropalen zijn veel sneller (tot wel 250 palen per dag) aan te brengen dan andere typen funderingspalen”, zegt Bart Janssen, Engineer bij Van Berlo. “De Mini Vibropaal is in basis een ongewapende paal en wordt in het werk gevormd. In normale situaties volstaat deze ongewapende paal ook prima als funderingsconstructie onder een laadkuil. Als er echter sprake is van een hoge grondwaterstand ter plaatse, volstaat deze oplossing niet.”

De gewapende Mini Vibropaal maakt het aanbod van Van Berlo nóg completer.

Gewapende Mini Vibropaal

Een laadkuilconstructie in gebieden met een hoge grondwaterstand wordt over het algemeen ‘verzwaard’ uitgevoerd met een dikkere betonvloer als ballast, of voorzien van trekpalen om te voorkomen dat de laadkuil gaat opdrijven. “Aanvankelijk kozen we voor het laatste en waren we afhankelijk van een derde partij die bijvoorbeeld prefab trekpalen moest aanbrengen. Wij hebben de aflopen periode een voordeliger alternatief bedacht door een gewapende variant te ontwikkelen van de Mini Vibropaal. Op de bouw worden de Mini Vibropalen voorzien van een wapeningsstaaf vanaf de paalpunt tot aan de -kop. Een groot voordeel ten opzichte van een traditionele paalsystemen blijft de hoge snelheid waarmee we ook de gewapende Mini Vibropaal kunnen aanbrengen. Ook kostentechnisch is deze oplossing interessanter.”

De gewapende Mini Vibropaal maakt het aanbod van Van Berlo nóg completer. “We zijn nu in staat om ook een waterdichte laadkuilconstructie volledig in eigen beheer te realiseren. Omdat we als Van Berlo zowel de engineering in huis kunnen verzorgen, alsook de fundering en de vloer, kunnen we opdrachtgevers van A tot Z ontzorgen met ons totaalconcept.” De eerste gewapende Mini Vibropalen zijn reeds aangebracht voor de laadkuilconstructies van twee logistieke gebouwen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details