Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Warmte werende maatregelen: zo houd je de warmte buiten

Warmte werende maatregelen: zo houd je de warmte buiten

We snakken elk jaar naar een mooie, lange en warme zomer. Toch zitten er ook keerzijden aan de warme zomer en wordt het soms wel erg warm in je huis en dus ook in je slaapkamer. Daar is echter wel degelijk iets aan te doen. Belangrijkste tip: houd zelf je hoofd in elk geval koel.

Geef warmte minder kans je huis binnen te dringen

Wat je zeker moet doen is ventileren in de ochtend, ’s ochtends van zeven tot tien. In de zomer is het verstandig om overdag en ’s avonds de ramen gesloten te houden Gooi ze echter in de ochtend open en laat het lekker tochten in je huis. Op die manier kun je al heel wat warmte de deur uit krijgen. Voor die ramen heb je bij voorkeur rolgordijnen. Deze rolgordijnen bedekken heel het raam en bieden sterke verduistering. De warmte krijgt zo minder kans je huis binnen te dringen.

Schakel de apparaten echt uit

Wat ook zeker helpt is het uitschakelen van zogenaamde warmte verwerkende apparaten als bijvoorbeeld de televisie, je computer, laptop en spelcomputer. En uit is in dit geval niet de stand-by modus, maar is de stekker eruit.  Verder is het vooral een kwestie van zelf het hoofd koel te houden. Laat bepaalde klusjes liggen en het kan echt geen kwaad om een paar dagen niet te stofzuigen, om maar eens iets te noemen.

Een plafondventilator in je slaapkamer

Natuurlijk kun je op bepaalde plaatsen gebruik maken van ventilatoren, in je slaapkamer bijvoorbeeld. In dat specifieke geval is een plafondventilator ideaal, liefst nog met afstandsbediening en verlichting. De luchtverplaatsing zorgt voor een koelere ruimte en een betere nachtrust. Bovendien zijn deze ventilatoren tegenwoordig tamelijk stil. Vroeger produceerden deze ventilatoren nogal wat lawaai. Wil je het overal aangenaam hebben in je huis? Ga dan een mobiele airco kopen. Door de mobiliteit verplaats je de airco gemakkelijk door heel het huis. Deze soorten airco’s zijn tevens ideaal voor in de bouw. Door een mobiele airco met ontvochtigingsfunctie te kiezen is de drukkende warmte snel weg en voelt het binnen een stuk minder vochtig en klam aan. Ook deze verfrisser heb je in diverse afmetingen, geschikt voor zowel kleinere als grotere ruimtes.  Handig is ook dat de airco’s gemakkelijk te bedienen zijn met een afstandsbediening en zeker dat ze vaak beschikken over Energielabel A. Dat airco’s energie slurpende apparaten zijn is dus achterhaald.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details