Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Productinformatie

Wand- en vloertegels met een optimale balans tussen esthetica en budget

Ook projectmatig zijn de tegels in vrijwel elke kleur leverbaar.

Tekst | Patricia van der Beek

Beeld | Kerastone

5 juli 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Dat is wat de wand- en vloertegels van Maxus Ceramics kenmerkt. Dit conceptueel samengestelde label van Kerastone is voor veel branches interessant.

“Met Maxus Ceramics focussen we op toepassingen in het onderwijs, de gezondheidszorg, distributiecentra, sport- en zwemcomplexen en de sociale woningbouw”, vertelt directeur Gerrit van Gaalen van Kerastone. “Deze sectoren zijn bekend met relatief veel tegelwerk. Juist hier is een optimale balans tussen esthetica en budget essentieel. En dat is precies waar Maxus Ceramics voor staat. Tegelijkertijd doet Maxus Ceramics kwalitatief niet onder voor de bekende A-merken.”

Ontwerpvrijheid

Het esthetische karakter van Maxus Ceramics ligt met name in de modulaire eigenschappen van de wand- en vloertegels. Van Gaalen: “We geven de ontwerper ruimte om te combineren met afmetingen en kleuren voor het creëren van figuren, patronen en thema’s. Want zeg nu zelf: wat is er mooier voor een architect dan te combineren met kleur en formaat, zonder dat er direct onbetaalbare creaties ontstaan die uiteindelijk in de prullenbak verdwijnen?”

Tegelwerk in verschillende kleuren en afmetingen.

Duurzaamheid

De Maxus Ceramics-tegels worden geproduceerd in Portugal. In de fabriek speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Het LCA (Life Cycle Assessment) en het EPD-certificaat (Environmental Product Declaration) zijn binnenboord. Op basis van deze methodieken reduceert de fabriek zijn ecologische footprint tot een minimum, in navolging van het door architecten begeerde ‘Cradle-to-Cradle’ principe.

Uniek aanbod

De fabriek richt zich op de kleine formaten wandtegels, variërend van 10×10 cm tot 25×40 cm. “Wij bieden al deze afmetingen in bijna honderd kleuren mat en glans”, zegt Van Gaalen. “Dat maakt ons aanbod uniek. Zeker als je bedenkt dat meer en meer Europese tegelfabrikanten om rendementsredenen kleine formaten in dit genre saneren.”

Spraakmakende projecten

Ook projectmatig levert Kerastone Maxus Ceramics-tegels in principe in elke kleur, met een levertijd van acht weken. Spraakmakende projecten zijn onder meer WUR Wageningen en KNVB Zeist. En niet te vergeten het nhow Amsterdam RAI Hotel. “Een prachtig project met 17.000 vierkante meter tegelwerk in 650 badkamers en alle aanverwante algemene ruimten”, aldus Van Gaalen. “Dit soort projecten drijft ons elke dag weer om de lat steeds hoger te leggen.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details