Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Waarom scheiden bouwafval?

Waarom scheiden bouwafval?

Er zijn veel zaken waarmee rekening moet worden gehouden en als dit niet gebeurt, kan dit voor problemen zorgen. Het scheiden van al het bouwafval is bijvoorbeeld iets wat al tijdens de klus moet gebeuren. Waarom is het eigenlijk belangrijk om bouwafval te scheiden?

Het scheiden van bouwafval

Tijdens een verbouwing is het erg handig om al het afval van elkaar te scheiden. Er zijn verschillende redenen om de verschillende soorten bouwafval van elkaar te scheiden. Het is bijvoorbeeld handig om al het afval te scheiden zodat je een beter beeld krijgt van welke spullen je mogelijk nog kunt gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde materialen die meestal nog gebruikt kunnen worden bij een volgende klus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oud beton. Dit kan in veel gevallen gebruikt worden als grondstof voor nieuw beton. Door het afval te scheiden voorkom je dus dat je materialen weggooit die in de toekomst nog van pas kunnen komen. Bovendien bespaar je hiermee op de lange termijn een hoop geld aangezien er veel materialen zijn die je in de toekomst opnieuw kunt gebruiken.

Circulair bouwen heeft de toekomst

Tegenwoordig worden gebouwen op een andere manier gebouwd dat voorheen. Voorheen werd het grootste deel van een woning lineair gebouwd. Dit wil zeggen dat nagenoeg alle materialen die gebruikt worden voor de bouw niet meer bruikbaar zijn wanneer de woning weer wordt afgebroken. De laatste jaren is circulair bouwen bij veel bedrijven de standaard. Bij circulair bouwen wordt er vooraf nagedacht over hoe je zo veel mogelijk materialen in goede staat uit het gebouw kunt krijgen wanneer dit wordt afgebroken. Als een woning circulair gebouwd is, is het uiteraard extra belangrijk om al het afval goed van elkaar te scheiden.

Hoe kun je bouwafval het best scheiden?

Het is dus erg belangrijk om bouwafval op een goede manier te scheiden. Dit kun je het best doen door verschillende bouwcontainers te plaatsen bij de woning die wordt gesloopt of verbouwd. Je moet er dan voor zorgen dat voor iedere vorm van bouwafval een aparte container beschikbaar is. Zo kun je bijvoorbeeld een puincontainer en een houtcontainer huren om al het bouwafval gemakkelijk te scheiden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details