Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Meer samenwerking in bouwteams. Volgens VentilatieService B.V., specialist in ventilatiesystemen, is dat nodig om een frisse wind te laten waaien in onder andere de renovatiebranche. 

“In de woningbouw wordt renovatie steeds vaker toegepast in clusters en dus niet per blok of losse woning”, vertelt Rein van Gasteren van VentilatieService B.V. “Projecten met een dergelijke schaalgrootte vragen om het combineren van diverse specialismen en installatievormen. Dat kan alleen met een integrale aanpak. Hierbij dient de installateur vertrouwd te zijn met duurzame installaties, zowel als het gaat om materialen als technieken. Ook moet de installateur in staat zijn te ontwerpen en met verschillende disciplines te samenwerken. Partners dienen niet gekozen te worden op basis van prijs, maar op basis van competenties. Denk hierbij aan kwaliteit en innovatie, betrokkenheid, betrouwbaarheid, procesoptimalisatie en het centraal stellen van de eindgebruiker.”

Winning team
Welke partner biedt welke toegevoegde waarde? Wanneer de opdrachtgever dit helder in beeld heeft, kan hij bouwen aan een ‘winning team’: een bouwteam met vakkundige spelers, die optimaal gebruikmaken van elkaars kwaliteiten en elkaar iets gunnen. Gaan de spelers een langdurige samenwerking met elkaar aan, dan wordt de samenwerking met elk volgend project beter en efficiënter. Van Gasteren ziet daar veel meerwaarde in: “Waarom zou je een team na een goed verlopen project uit elkaar halen? Waarom telkens aftasten en proberen? Dat is verloren tijd en kost geld. Wij steken onze energie liever in het optimaliseren van processen en het verder beperken van overlast voor de bewoners.” 

VentilatieService B.V.

Integrale samenwerking bij planmatig onderhoud.

Totaalaanpak
Met Van Gasteren heeft VentilatieService B.V. ruim twintig jaar ervaring met het installeren, adviseren, onderhouden en verkopen van ventilatiesystemen. “De toegevoegde waarde binnen een bouwteam is onze totaalaanpak”, zegt Van Gasteren. “Onze jarenlange ervaring en kennis komen het beste tot hun recht vanaf het prilste begin van een project. Wij kunnen een programma van eisen omzetten in een voorontwerp met een budget. Het vervolgtraject kunnen wij ook verzorgen. Denk aan het definitief ontwerp, de engineering, de werkvoorbereiding en het informeren van de doelgroep.” 

Sociale antenne
Tijdens de uitvoering moet bij iedere partij de eindgebruiker volledig centraal staan, vindt Van Gasteren. “Bij ons komt dit onder meer tot uiting in prefabricage. De te installeren onderdelen worden zo veel mogelijk kant-en-klaar aangeleverd, zodat de monteurs slechts een korte tijd in de woning aan het werk zijn. Daarbij zijn onze monteurs gewend in een bewoonde situatie te werken. Na afloop laten ze de woning weer netjes achter. Daarnaast hebben zij een zogenoemde sociale antenne. Ze helpen bijvoorbeeld met het verplaatsen of afdekken van meubilair en zijn heel begripvol naar bewoners toe. Je kunt je voorstellen dat met name oudere bewoners niet altijd op een renovatie zitten te wachten.”

Klaar voor de toekomst
“Door onze aanpak, korte communicatielijnen en flexibele opstelling zijn wij in staat snel en efficiënt in te springen op de wensen van de opdrachtgever”, besluit Van Gasteren. “Denk bijvoorbeeld aan de integratie van duurzame en intelligente systemen die bijdragen aan gezond en comfortabel wonen. Zo maken we, samen met onze bouwteampartners, het bestaande woningaanbod weer klaar voor de toekomst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details