Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Van der Sluis Technische Bedrijven zet al haar technische knowhow in.

‘Waarom iets nieuws aanschaffen, als je ook kunt kiezen voor hergebruik?’

Ouderencomplex de Gooise Warande wordt in een nieuw en duurzaam jasje gestoken. Toen Nijhuis Bouw BV zonder technische partij kwam te zitten, wist de firma meteen wie ze nodig had: Van der Sluis Technische Bedrijven sloot aan bij het project en zet al haar technische knowhow in om van de Gooise Warande een prachtig, duurzaam complex anno nu te maken.

De Gooise Warande is gebouwd in de jaren ’50 met de bouwregels die toen bestonden. Het doel van Van der Sluis is om het complex in de toekomst volledig op duurzame energie te laten draaien. “We gebruiken onder andere unieke warmte-installaties”, legt Gerard Valkenburg, bedrijfsleider bij Van der Sluis Utiliteit BV uit. “Zo gebruiken we technieken waarmee we warmte die normaal gesproken uit een gebouw verdwijnt door ventilatie, kunnen opvangen. Het is enorm zonde dat deze warmte vaak verloren gaat, terwijl we het makkelijk kunnen hergebruiken.” 

Duurzaamheidspioniers

Van der Sluis is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid: “Wanneer je iets nieuw aanschaft, moet het geproduceerd worden. Dat proces kost natuurlijk energie en dat is zonde. We werken circulair en vinden hergebruik heel belangrijk”, vertelt Valkenburg. “Op het dak van de Gooise Warande stond een oud ventilatiesysteem dat wij niet meer konden gebruiken. In plaats van deze installatie weg te gooien, hebben we hem terug naar de fabrikant gebracht. Die stond er eerst wel een beetje raar van te kijken”, lacht hij. “Gelukkig was hij er uiteindelijk erg blij mee en heeft hij hem omgebouwd en opnieuw kunnen verkopen.”

De stabiele factor

Met haar jarenlange ervaring is Van der Sluis uitgegroeid tot een bekende naam in de technische sector. Het bedrijf staat bekend als een degelijk familiebedrijf waar iedereen vertrouwen in heeft. “We hebben veel vaste klanten en horen vaak jaren later dat onze installaties nog steeds goed functioneren. Daar doen we het voor!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details