Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
VORM en KYP brengen processtandaardisatie voor de bouwsector

VORM en KYP brengen processtandaardisatie voor de bouwsector

Ieder bouwwerk is identiek. Zeg dit en je hebt de gemiddelde bouwer/ontwikkelaar op je nek. Maar als je procesmatig naar een bouwwerk kijkt, is VORM ervan overtuigd dat een bouwwerk voor minimaal 90% identiek is. “Toch blinkt onze sector uit in steeds opnieuw het wiel uitvinden. Met KYP FLOW brengen VORM en KYP hier verandering in. Hiermee digitaliseren we onze bedrijfsprocessen en kunnen we alle processen ‘vormen’ en verbeteren”, vertelt Norbert Schotte, Innovatiemanager bij VORM.

Wat in 2014 begon als een idee en resulteerde in geprinte T-kaarten op kantoor bij VORM, is uitgegroeid tot KYP FLOW. Vandaag hebben VORM en KYP hun unieke samenwerking aan papier toevertrouwt. KYP is grootaandeelhouder en VORM mede-eigenaar van KYP FLOW. Zij zullen samen KYP FLOW blijven doorontwikkelen. Stan Roestenberg, directeur van KYP FLOW: “Met KYP FLOW kan iedereen een flinke stap zetten in de verbetering van de eigen bedrijfsprocessen, waardoor projectteams zelfstandiger en efficiënter kunnen werken aan een beter eindresultaat.” 

De drie thema’s van KYP FLOW
Vorm, Focus en Feedback zijn de drie thema’s van KYP FLOW. Een bedrijf ‘vormt’ haar processen binnen KYP FLOW tot een gestandaardiseerd proces. Zo voert een ontwikkelaar altijd een gebiedsanalyse en risicoanalyse uit. Worden er altijd stichtingskosten opgesteld en maakt men altijd een bouwkosten raming. Als dit proces in KYP Flow is vastgelegd en in ieder project voorkomt, dan zou je het iedere keer beter kunnen doen. Door de KYP Flow app is iedere projectdeelnemer op de hoogte van wat, wanneer en hoe er iets moet gebeuren en houdt zo de focus op de prioriteiten.

Continue verbeteren
Het is belangrijk om de standaard continue te verbeteren. Taiichi Ohno, grondlegger van het Toyota Production System (TPS), zei daarover: “Over standaarden moet je niet nadenken, die moet je nakomen. Nadenken moet je over hoe de standaard kan worden verbeterd”. Wanneer een taak is afgerond, krijgt de deelnemer de mogelijkheid om feedback te geven over de taak. Op deze manier zorg je er met elkaar voor dat de standaard steeds beter wordt.

Kom KYP FLOW ervaren op de PROVADA FUTURE stand op 7, 8 & 9 juni in de RAI of neem contact op met Robey Ruissaard van KYP FLOW voor een (besloten) bedrijfsdemonstratie met uw directie of projectteam. De eerste 2 maanden kunt u gratis gebruik maken van KYP FLOW.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details