Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie

Voormalig V&D warenhuis wordt getransformeerd tot AIR Offices

Ruim 7.000 m2 aan aluminium kozijnen, vliesgevels en zetwerk

Na diverse complexe binnenstedelijke herontwikkelingen zoals Hudson’s Bay in Amsterdam, het voormalig V&D complex in Amsterdam en House Modernes in Utrecht was het voor gevelbouwer J.M. van Delft & zn. uit Drunen nu de beurt aan de voormalige V&D in Rotterdam.

De komende tijd zal J.M. van Delft & zn. focussen op het afronden van de bestaande verdiepingen, waarna rond de zomer gestart wordt met de montage van de optopping.

Het voormalige warenhuis wordt getransformeerd naar een multifunctioneel gebouw met onder andere kantoren, retail, horeca en een fietsenstalling en gaat verder onder de naam ‘AIR Offices’. Het is één van de grotere projecten binnen de orderportefeuille van J.M. van Delft & zn. en de gevelbouwer is dan ook trots dat zij het vertrouwen van hoofdaannemer Visser & Smit Bouw B.V. en ontwikkelaar NEOO heeft gekregen. De volledige buitenschil en de optopping van twee verdiepingen mag zij van echte J.M. van Delft kwaliteit voorzien. Met ruim 7.000 m2 aan aluminium kozijnen, vliesgevels en zetwerk is dit een flinke klus. Op dit moment loopt de montage gestaag door. De winkels van Schonenberg en de C&A worden binnenkort al in gebruik genomen. Met het afbreken van de steiger aan de Hoogstraat wordt het pand steeds meer zichtbaar en kan er al een glimp worden opgevangen van de uiteindelijke gevel. 

Projectleider Albert Emmers: “De samenwerking met alle betrokken partijen en in het bijzonder met de hoofdaannemer verlopen zeer prettig. De komende tijd zullen wij ons focussen op het afronden van de bestaande verdiepingen, waarna wij rond de zomer van start zullen gaan met de montage van de optopping van twee verdiepingen.”

Al met al krijgt de binnenstad van Rotterdam er straks een pareltje bij.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details