Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Voorkom thermische lekken
Schöck Isolink® is geschikt voor zowel geventileerde gevelconcepten als prefab betonnen sandwichwanden.

Voorkom thermische lekken

Met het oog op het verduurzamen van de gebouwde omgeving wordt het gevelverankeringssysteem, traditioneel uitgevoerd in metaal, nog wel eens over het hoofd gezien. Zonde, want de warmtegeleidende eigenschappen van metaal zorgen voor thermische lekken in de gevel. Met Isolink® is dat verleden tijd. Dit gevelanker lost het koudebrugprobleem in de gevel op.

Schöck Isolink® is een gevelverankeringstechniek gemaakt van glasvezelcomposiet. “Van thermische lekken die ontstaan bij metalen verankeringsoplossingen is bij glasvezelcomposiet geen sprake”, zegt Michiel Rietveld van Schöck Nederland. “Glasvezel­com­po­siet geleidt in verhouding tot aluminium 300 keer minder warmte en heeft zeer goede eigenschappen ten aanzien van sterkte en stijfheid.” Het gevel­anker leent zich uitstekend voor zowel nieuwbouw als renovatie, voldoet aan brandklasse B conform EN-13051 en is leverbaar in verschillende diameters en op iedere gewenste lengte.

Schöck Isolink®.

Van geventileerde gevel tot betonnen sandwichwand

Schöck Isolink® is geschikt voor zowel geventileerde gevelconcepten als prefab betonnen sandwichwanden. “Omdat thermische lekken met Isolink® sterk worden gereduceerd, zijn besparingen op de isolatiedikte tot wel 50% mogelijk”, vertelt Rietveld. “Hoe hoger de gevraagde Rc-waarde, des te meer winst is met Isolink® te behalen. Het resulteert in slankere gevels en dus een groter netto vloeroppervlak.” Ook in prefab betonwanden bewijst Isolink® zijn meerwaarde. “De sterkte en stijfheid van het anker zorgen voor de constructieve overdracht en draagkracht van de betonwanden. Omdat Isolink® de verankering en afstandshouders combineert in één product, verloopt de inbouw ervan ook nog eens zeer eenvoudig.”

Circulair concept

Isolink® werd in het ‘verleden’ uitsluitend chemisch verankerd. Sinds dit jaar is het gevelanker ook via een droge montagetechniek te bevestigen. “Daarbij maken we gebruik van zelftappende ankerpunten, waarin het gevelanker wordt geschroefd. Dat maakt het verankeringsconcept volledig circulair en uitwisselbaar, mocht op een gegeven moment behoefte zijn aan een andere esthetische toepassing”, verduidelijkt Rietveld. “Ook de snelheid van monteren is met deze droge montagetechniek aanzienlijk verbeterd. Tot slot biedt het meer stelmogelijkheden. Vooral bij bestaande bouw met mogelijke afwijkingen in de maatvoering is dat een pré.”

Detail van droge montage.

Vrijheid in aansluiting

Schöck levert Isolink® volledig op maat. Niet alleen qua diameter en lengte, ook voor het uiteinde is er alle vrijheid in aansluiting, zoals een schroefdraad aan het uiteinde of een voorgeboord ‘gat’ waar direct het profiel op bevestigd kan worden. “Het is maar net welke gevelafwerking wordt gekozen: van lichtgewicht elementen tot zelfs natuursteen. Onze eigen engineeringsafdeling maakt voor ieder project een zo efficiënt mogelijk berekening, ook qua inzet van materialen. Recent hebben we een onderzoek afgerond naar de CO2-uitstoot en MKI van onze producten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details