Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Voordelen van een nieuwbouw woning

Voordelen van een nieuwbouw woning

Er zijn mensen die tegen nieuwbouw woningen zijn. Dit omdat het bouwen hiervan bijvoorbeeld ten koste gaat van de sfeer in hun dorp, of omdat de natuur ruimte moet maken voor deze huizen. Helaas zit een gemeente vast aan een bestemmingsplan. Als er niet genoeg gebouwd wordt komt er een tekort op de huizenmarkt. Gelukkig zitten er veel voordelen aan nieuwbouw woningen. Hieronder leggen wij je uit op welke manieren nieuwbouw woningen bijdragen aan een mooiere wereld.

Nieuwe energiezuinige innovaties

In een nieuwbouw woning zitten verschillende soorten gadgets. Denk hierbij aan zonnepanelen, vloerverwarming, mechanische ventilatie en een warmte wisselaar. Alle nieuwe badkamers hebben een warmtewisselaar, deze is extra zuinig en zorgt ervoor dat het water van een douche snel opwarmt. Ook hebben alle kamers in een nieuwbouw woning geen radiatoren meer maar vloerverwarming. Hierin zit ook een warmtewisselaar. Deze vangt de warmte op en verspreidt de warmte gelijkmatig over de vloer. Je hebt dus geen last van plotselinge warmte schommelingen. Dit is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je portemonnee.

Energiebesparende keukens

Tegenwoordig is de technologie zo ver vooruit gegaan dat de nieuwe keukens ook van een aantal nieuwe gadgets zijn voorzien. Een voorbeeld hiervan is het luchtcirculatiesysteem. Op een plek in de keuken wordt er lucht naar binnen gezogen en op een andere plek komt de verse lucht weer terug de kamer in. Hierdoor hoef je geen deuren en ramen open te zetten. Dit zorgt ervoor dat je huis goed geïsoleerd blijft. Ook zorgt dit ervoor dat omliggende bewoners geen last hebben van jouw kookkunsten.

Hoe bespaar ik zelf nog meer energie?

Je kunt zelf ook meer energie besparen. Let hier vooral op bij het aanschaffen van een nieuwe badkamer en keuken. Zo zijn er energiebesparende koelkasten, slimme meters en inductieplaten. Deze inductieplaten zitten overigens in alle nieuwbouw woningen. Dit is omdat deze woningen niet aangesloten zijn op het gasnet. Zo voldoen deze woningen aan de klimaatdoelstellingen. Ook is stroom goedkoper dan gas. Voor inspiratie en tips kun je een kijken nemen op Grando. Zo kun je in één oogopslag jouw droomkeuken en -badkamer samenstellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details