Renovatie 2018
04:27
28-05-2018

Voorbeschouwing Beurs Renovatie 2018

Ontdek hoe u sneller, efficiënter én omgevingsvriendelijk kunt renoveren!

Op 23, 24 en 25 mei 2018 vindt in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch de 5e editie plaats van de beurs Renovatie. De beurs is hét moment voor aannemers, installateurs, specialistische renovatiebedrijven en natuurlijk architecten, adviseurs en andere voorschrijvers om praktische kennis op te doen én de nieuwste producten en technieken te ervaren, waarmee niet alleen sneller maar ook efficiënter én omgevingsvriendelijker gerenoveerd kan worden.

De markt van renovatie en onderhoud is volop in ontwikkeling. De concepten en technieken voor het aanpassen of verbeteren van de bestaande voorraad, waarbij levensduurverlenging, duurzaamheid, energiezuinigheid én comfort centraal staan, ontwikkelen zich in rap tempo. “Het renoveren van woningen en utiliteitsgebouwen vraagt om een heel specifieke aanpak”, vertelt Fedde van der Woude, directeur van beursorganisator 54events. “Naast een optimaal contact en afstemming met bewoners, gebruikers en stakeholders spelen o.a. bouwlogistiek, omgevingsmanagement en het beperken van de overlast een centrale rol. Ook snelheid is uiteraard kernzaak. Het gaat immers vaak om vastgoed dat in gebruik is. Stuk-voor-stuk zaken die bij nieuwbouw niet of minder aan de orde zijn. Logisch dus dat we hier een specifiek kennisplatform voor organiseren.”

Fris nieuw jasje
Voor de editie van 2018 is het beursconcept in een fris nieuw jasje gestoken, met een nieuw uiterlijk én een heldere indeling op basis van de vier hoofdsegmenten Comfort & Functionaliteit, Herstel & Onderhoud, Energie & Circulariteit en Kennis & Advies. “In plaats van een meer abstracte, visionaire benadering hebben we in samenspraak met de markt voor deze editie gekozen voor een praktijkgerichte aanpak, waarbij we ons focussen op alle stakeholders die de renovatieplannen daadwerkelijk handen en voeten moeten geven”, aldus Van der Woude.

Renovatie 2018

Keur aan seminars en presentaties
“Op de beurs vinden bezoekers een honderdtal exposanten met expertise op het gebied van sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijker renoveren. Van isolatie t/m energieopwekking en -besparing, van binnenklimaatoplossingen t/m verlichting en van dakconstructies t/m gevelmaterialen, ramen, deuren en kozijnen”, vertelt mededirecteur van 54events Wendy van de Geijn. “Daarnaast bieden we een uitgebreid inhoudelijk programma. In onze Renovatie Arena wordt onder andere een seminar over bouwlogistiek verzorgd, in samenwerking met onder andere STIHO en Walther Ploos van Amstel, lector Citylogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam en al meer dan 25 jaar werkzaam als organisatieadviseur op het gebied van logistiek. Daarnaast bieden we samen met OnderhoudNL en Aedes een interessant seminar aan over resultaatgericht specificeren en samenwerken. In het Rendakaffee staat bewonerscommunicatie en vraaggestuurd renoveren centraal, waarbij onder meer Paul Tholenaars, directeur Wonen bij Woonbedrijf, aan de hand van diverse stellingen de do’s en don’ts op dit gebied deelt.”

In de Renovatie Arena staan bovendien twee Europese projecten centraal, aldus Van de Geijn. “Zoals het project AZEB (Affordable Zero Energy Buildings), waarbij acht partijen uit zes EU-landen samenwerken aan de methodologie die alle bouwdisciplines voor energieneutraal bouwen integreert, van ontwerpfase tot en met oplevering. Tijdens Renovatie 2018 kunnen beursbezoekers in de workshop onder andere oefenen met de verschillende modellen en ontdekken hoe zij de meest optimale verhouding in de 3-eenheid kosten-comfort-gezondheid kunnen bepalen.”

Interactieve (product)workshops
In het FAAY Renovatie Theater verzorgen diverse exposanten interactieve (product)workshops. Van de Geijn: “Waar Kreunen Kunststoffen aandacht besteedt aan slim kozijnenonderhoud, vertelt Baustoff + Metall alles over renoveren en brandwerend innoveren. Orange Climate verzorgt een workshop over gezond en comfortabel renoveren met een faseovergang en Cobee staat stil bij bewonerscommunicatie tijdens onderhoudsprojecten.”

Tekst | Lieke van Zuilekom   Beeld | 54events


Renovatie 2018
Wanneer 23 t/m 25 mei 2018
Waar Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch

Toegang tot Renovatie 2018, hét live B2B platform voor sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijker renoveren, kost normaal gesproken € 25,-, maar is tijdelijk GRATIS via renovatiebeurs.nl


‘Innovatieve renovatieoplossingen bieden verwerkers optimale kwaliteit, eenvoud en gemak’

Leverancier en expert in isolatie-vraagstukken IsoBouw Systems toont tijdens Renovatie 2018 in Den Bosch een keur aan innovatieve renovatieoplossingen voor daken en gevels. Systemen die zich niet alleen onderscheiden door een optimale isolatie, maar ook door eenvoud en gemak voor de verwerker.

Prominente aandacht is er voor de SlimFix(XT) Solar dakelementen. Elementen die niet alleen een optimale waterdichting, maar ook een perfecte ventilatie én koeling van het zonnepaneel en de onderliggende dakconstructie garanderen, vertelt Gerard Sleegers, Marketing Manager bij IsoBouw Systems. “Een hoger rendement van de zonnepanelen en een langere levensduur van de onderliggende dakconstructie zijn het resultaat.”

Renovatie 2018
De basis van het systeem wordt gevormd door onze zelfdragende SlimFix dakelementen, waarop aannemers en dakdekkers eenvoudig de waterkerende SlimFix(XT) Solar modules en alu-profielen kunnen monteren.

Waterkerend en dampopen zonnepaneel-platform
SlimFix(XT) Solar is volledig afgestemd op de hoge eisen bij indaksystemen (BiPV), vertelt hij. “De basis van het systeem wordt gevormd door onze zelfdragende SlimFix dakelementen, waarop aannemers en dakdekkers eenvoudig de waterkerende SlimFix(XT) Solar modules en alu-profielen kunnen monteren. Zo ontstaat een ‘waterkerend, goed geventileerd en dampopen zonnepaneel-platform’ waarop installateurs alle gangbare bevestigingssystemen en zonnepanelen eenvoudig kunnen monteren. En dat zonder risico op waterlekkages! Met ons systeem zijn dampopen of dampremmende folies, foamafdichtingen, et cetera verleden tijd.”

Gemakkelijk en snel verwerkbaar gevelisolatiesysteem
Voor isolatie van de gevel presenteert IsoBouw Systems het SlimFort gevelisolatiesysteem met hoogwaardige en duurzame airpop®-isolatie. “Deze innovatieve gevelisolatie beschikt over geïntegreerde metalen beugels voor houten of aluminium regelwerk en een uniek kliksysteem, waarmee eenvoudig en snel een doorlopende isolatielaag gecreëerd kan worden”, aldus Sleegers. “Zonder koudebruggen, waarbij de totale gevelopbouw een stuk slanker uitgevoerd kan worden dan bij andere isolatiesystemen. Daarbij levert het SlimFort gevelisolatiesysteem een aanzienlijke materiaal- en arbeidskostenbesparing op. Dankzij de unieke opbouw van het SlimFort systeem wordt een optimale ventilatie achter de gevelbekleding gegarandeerd, zonder dat extra folie nodig is.”

Naast het systeem voor gesloten gevels biedt IsoBouw Systems ook een oplossing voor open houten gevelsystemen, waarbij tussen de SlimFort plaat en de gevelbekleding een Cembrit gevelcementplaat wordt toegevoegd. Hiermee worden de toepassingsmogelijkheden voor het SlimFort systeem nog verder uitgebreid. “Recent hebben we bovendien een aantal tests uitgevoerd, waaruit blijkt dat het SlimFort gevelisolatiesysteem zonder problemen ook hogere gevelgewichten tot 50 kg/m² aankan, bij een houten regelafstand van 60 cm. Dit betekent minder boren, minder bevestigers en minder hout.” Kijk voor meer informatie op www.isobouw.nl 

Tekst | Lieke van Zuilekom   Beeld | IsoBouw


Aluminium: de duurzame vervanger bij renovatie

Een stand die u zeker niet mag missen op de beurs Renovatie 2018 is die van Meilof Riks. Als specialist in aluminium bouwproducten is zij veelzijdig betrokken bij renovatieprojecten.

“Een belangrijk onderdeel bij renovatie is het aanpakken van de buitenschil”, vertelt Jacqueline Roelfsema, medewerker marketing en communicatie van Meilof Riks. “Onze aluminium goten zijn uitstekende vervangers van de oude, veelal zinken goten. Ze zijn onderhoudsarm, zelfdragend, licht van gewicht en snel leverbaar in grote lengtes. We kunnen woningen voorzien van aluminium luifels, nieuwe windveren leveren in dezelfde kleur als de dakgoten en aluminium klossen plaatsen onder de dakgoot of windveer. Slagvaste hwa’s, in vele kleuren verkrijgbaar, maken het geheel af. Voor elk detail is er een aluminium oplossing.”

Renovatie 2018

Meedenken over de mogelijkheden
Met deze mogelijkheden draait Meilof Riks regelmatig als co-maker mee in renovatieprojecten. De firma is dan vanaf het eerste moment betrokken bij het project en deelt haar jarenlange ervaring om samen het mooiste eindresultaat te bereiken. “Dat meedenken bevalt”, vertelt Roelfsema. “We kennen ons product door en door. We kennen de mogelijkheden, de voordelen en de charmes. Hierdoor komen we vaak met verrassende oplossingen.” Maar ook als het op snelheid aankomt – wat bij renovatieprojecten vaak het geval is – is Meilof Riks een dankbare partner. Alle aluminium producten worden in eigen beheer ontwikkeld, geproduceerd en gemonteerd op de bouwplaats. 

Renovatie 2018

Stalen cassettevloer 6.2
Naast de aluminium bouwproducten levert Meilof Riks de lichtgewicht Cassettevloer 6.2 en de SL Combinatievloer, waarin de betonnen vloerliggers zijn vervangen door staal met pur en de cassettevloer bestaat uit staal en EPS. Dit resulteert in een vloer met een hoge isolatiewaarde. Zo zijn de vloerliggers op maat gemaakt, duurzaam en eenvoudig te leggen. Roelfsema: “Meilof Riks produceert de vloerdelen voor Havebo. De machines voor de bewerking van het staal hadden we al in huis. Ze worden nu alleen intensiever gebruikt. Deze nieuwe mogelijkheden worden toegepast in renovatieprojecten.”

Tekst | Liliane Verwoolde   Beeld | Meilof Riks

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

MondragonNew Horizon Urban Mining