02:25
18-07-2018

‘Voor ieder project kunnen wij een mortel op maat leveren’

Mortelspecialist Remix Droge Mortel BV ontwikkelt, produceert en vermarkt sinds jaar en dag hoogwaardige droge mortels voor de professionele verwerker, waaronder de aannemerij en de bouwmaterialenhandel. Met een uitgebalanceerd assortiment beschikt het familiebedrijf over de perfecte mortel voor ieder bouwproject, vertelt Product Manager Jan Jousma. 

“Van dunbedmortels tot metselmortels, voegmortels en doorstrijkmortels en van kalkcementmotels tot lijmmortels. Vanuit onze productielocaties in Ellertshaar en Hardenberg leveren wij droge mortelproducten in silo’s, big bags en zakken aan afnemers in binnen- en buitenland. Daarbij onderscheiden wij ons door onze omvang, uitgebreide knowhow én innovatieve productontwikkeling.” 

Mortels hebben de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Ooit begonnen met het zelf scheppen van zand en cement, gevolgd door de natte metselspecieleveringen door betoncentrales, zijn anno 2018 zelfs tweekamersystemen al op hun retour, weet Jousma. “Bij dergelijke systemen worden nat zand en cement in een tweekamersilo aangeboden en ter plekke gemengd, wat in de praktijk regelmatig voor problemen zorgt. Niet alleen kan het natte zand in de winter bevriezen, ook het uitzeven blijkt vaak lastig, waardoor een optimale korrelverdeling uitblijft. En dan hebben we het nog niet gehad over de moeilijkheden rondom hulpstoffen- en kleurpigmentdosering. Niet-voor-niets hebben droge mortels de toekomst, waarbij wij verwerkers tal van mogelijkheden bieden, met meer dan 1.000 uitgekiende mortelrecepten.”

Mortel-Op-Maat-systeem
De keuze voor de juiste mortel is altijd maatwerk, benadrukt Jousma. “Alleen een juiste, uitgebalanceerde mortelsamenstelling maakt een optimale verwerking, hoog stapeltempo en uitstekend uitziende gevel mogelijk. Daarin spelen wij graag een rol. Onder andere met ons Mortel-Op-Maat-systeem, waarbij we in samenspraak met opdrachtgever, architect en uitvoerende partijen de beste oplossing voor de uitvoering en esthetiek van het metselwerk bepalen. Om hiertoe te komen, spelen naast de steenkeuze ook hechting, voegwijze, metselsnelheid en weers- en bouwplaatsomstandigheden een belangrijke rol. Waar met bepaalde mortels grotere lagen gestapeld kunnen worden zonder dat de mortel uitzakt, lenen andere mortels zich meer voor fijnere werken. Met onze eigen ontwikkelde dunbedmortels kan zelfs met voegen van 5 tot 8 mm gemetseld worden!”

Multimortel (16in1)
Het Mortel-Op-Maat-systeem leent zich vooral voor grotere bouwwerken, vertelt Jousma. “Voor kleinere projecten en renovatiewerkzaamheden, waarbij verwerkers het liefst werken met één mortel op de bouw, hebben we recent de Multimortel geïntroduceerd. Deze innovatieve mortel is voor meer dan zestien verschillende toepassingen geëigend, van metselen en stukadoren tot het leggen van vloeren en het vastzetten van vensterbanken en dorpels. De hoeveelheid aanmaakwater die aan de droge mortel wordt toegevoegd, bepaalt hierbij de specifieke toepassing.” De zakgoedmortels worden standaard geleverd in regendichte PE-zakken, die vroegtijdig hard worden van de mortels door inwatering voorkomen. Een dubbel zo lange houdbaarheid van de mortels is het resultaat.”


Vanuit de productielocaties in Ellertshaar en Hardenberg levert Remix Droge Mortel BV droge mortelproducten in silo’s, big bags en zakken aan afnemers in binnen- en buitenland.

Uitbloeiingsarme Mortel
Een unieke en nog altijd belangrijke innovatie is ook de Uitbloeiingsarme Mortel van Remix, waarmee kalkafzettingen (witte uitslag) op gebouwgevels geminimaliseerd kunnen worden of zelfs geheel kunnen worden voorkomen. “Om de uitbloei van kalk aan de buitenzijde van de gevel te voorkomen, hebben we een mortel ontwikkeld waarbij de verdamping van de vochtstroom ín de mortel plaatsvindt in plaats van aan het geveloppervlak. Een doorbraak die nog altijd door geen enkele andere partij is geëvenaard en waarmee aannemers flink op hun reinigingskosten kunnen besparen.”

Dubokeur voor Duurzaam Bouwen
Remix Droge Mortel BV is de enige metselmortelfabrikant die het Dubokeur voor Duurzaam Bouwen voor een breed assortiment heeft behaald. Jousma: “We zijn heel kritisch als het aankomt op onze mortelgrondstoffen. En ook ons productieproces is zeer duurzaam; ons complete machinepark draait op windenergie. De gehele buitendienst rijdt bovendien met hybride auto’s.”

Remix Droge Mortel BV is onderdeel van de AGAR Holding BV, waar ook Betoncentrale Twenthe BV, Betoncentrale Diamant BV, Betoncentrale Eemsmond BV, Betoncentrale Drenthe BV, Betoncentrale Nederrijn BV, Betonpompbedrijf Nijwa BV, Zandmaatschappij Twenthe BV, Orion Beton BV en Diamant Beton BV deel van uitmaken, met ieder hun eigen specialismen. Samen leveren de bedrijven een compleet pakket producten en diensten op het vlak van betonmortel, droge mortel, betonwaren en zand/grind.


De innovatieve 16in1 Multimortel is voor meer dan zestien verschillende toepassingen geëigend, van metselen en stukadoren tot het leggen van vloeren en het vastzetten van vensterbanken en dorpels.

Tekst | Lieke van Zuilekom     Beeld | Remix Droge Mortel BV


REMIX DROGE MORTEL BV
Hoofdstraat 41
9531 AB Borger

Postbus 3
9530 AA Borger

T  +31 (0)599 28 73 60
info@remix.nl
www.remix.nl 

 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners