Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Voor ieder project de juiste tijdelijke lift

Voor ieder project de juiste tijdelijke lift

Wie denkt dat de verhuur van liften vandaag een enkelvoudige dienst of levering betreft, heeft de technische ontwikkelingen en efficiencyslagen van de moderne bouw gemist. Dat zegt RECO, waar ook RECO Lift Solutions onder valt. Met een uitgebreid aanbod bouw- en personenliften van eigen fabricaat én diverse A-merken biedt RECO de grootste liftvloot van Europa. Van traplift tot mammoetlift.

PARTNER IN BOUWLIFTEN

Onze steden groeien snel. Zeker in de Randstad, waar de vraag naar hoogbouw nog nooit zo groot is geweest. Echter is binnenstedelijke hoogbouw geen eenvoudige klus. Aannemers worden niet alleen geconfronteerd met beperkte ruimte, geluidsrestricties en tijdrovende verkeers- en veiligheidsmaatregelen, maar ook met stijgende bouwkosten. Omdat op de begane grond nauwelijks ruimte is voor de opslag van goederen of voorzieningen, is men gedwongen om direct de hoogte in te gaan. En dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. “Zo moeten werkzaamheden bij hijsbewegingen van de torenkraan vaak gedeeltelijk worden stilgelegd”, weet Edwin Verpoort, Adjunct Directeur bij RECO. “Zeker binnen de bouw-veilig-zones. Wanneer het verticale transport onvoldoende capaciteit biedt, resulteert dit in lange wachttijden voor het personeel. In combinatie met de RECO personen-goederenliften biedt de RECO Common Tower hiervoor een oplossing.”

“Door de RECO Common Tower te combineren met onze personen-goederenliften zijn wij in staat om de volledig benodigde hijscapaciteit te bieden voor zowel medewerkers als goederen tijdens de afbouw en gevelafwerking van hoogbouwprojecten.”

 

VERTICALE SNELWEG

De RECO Common Tower betreft een aluminium constructie die tegen de gevel geplaatst kan worden en aanvankelijk is ontwikkeld voor de Londense markt, waar men al geruime tijd kampt met de dillema’s en kosten van bouwen op een postzegellocatie. “In Londen hebben we actief mee kunnen denken over nieuwe bouwmethodieken. Door de kennis en ervaring die we hierbij hebben opgedaan, zijn wij specialist geworden in het optimaliseren van de verticale bouwlogistiek. Door de RECO Common Tower te combineren met onze personen-goederenliften zijn wij in staat om de volledig benodigde hijscapaciteit te bieden voor zowel medewerkers als goederen tijdens de afbouw en gevelafwerking van hoogbouw­projecten.” De liften bieden een hefvermogen van 2.500 tot 3.200 kg. “Door het gebruik van een torenkraan te verminderen, krijgt men niet alleen een veiliger transport, maar worden ook de wachttijden voor personeel drastisch verlaagd”, aldus Verpoort. “Doordat de constructie niet
onderhevig is aan windbelasting, wordt de kans op verletdagen geminimaliseerd. Bovendien biedt de toren het voordeel van een gelijkvloers laad- en losplatform op iedere verdieping. Onze per­sonen-goederenliften kunnen direct aan de toren worden bevestigd, waardoor verankering in de nieuwe gevel niet nodig is.”

De RECO Common Tower en personen-goederenliften zijn recent toegepast bij de Landmark Pinnacle toren, de One Crown Place torens en gebouwencomplex The Stage in Londen. Daarnaast bevat het assortiment van RECO een breed gamma goederenliften, personenliften, hefsteigers en transportsteigers, waarmee voorzien kan worden in een efficiënte bouwplaatsinrichting. “Samen met de aannemer zoeken wij graag naar een maatwerkoplossing voor zijn verticale transport.”

BREED GAMMA PERSONENLIFTEN

In 2006 is dochteronderneming RECO Lift Solutions gestart met de verhuur van personenliften. “Inmiddels beschikken we over een verhuurvloot met 72 tijdelijke personenliften, met verschillende aandrijvingen (tandheugel en tractie), liftsnelheden en opbouwtechnieken”, vertelt Robert van der Bruggen, directeur van RECO Lift Solutions. “De personenliften worden aan de buitenzijde van een gebouw geplaatst en beschikken over een gesloten schacht, een capaciteit tot 12 personen en liftsnelheden tot 0,8 m/s. De liften kunnen tot 22 stops maken en voldoen volledig aan de liftnorm NEN-EN 81-20.”

Doordat de RECO Common Tower constructie niet onderhevig is aan windbelasting, wordt de kans op verletdagen geminimaliseerd. Bovendien biedt de toren het voordeel van een gelijkvloers laad- en losplatform op iedere verdieping.

 

VOLWAARDIGE BINNENLIFT

Populair in de vloot is de modulaire RECO indoorlift, die door vrijwel iedere deur past en eenvoudig op locatie kan worden opgebouwd. “Maar ook onze tijdelijke personenliften, waarvan de modulaire containers eenvoudig gestapeld kunnen worden, gooien al jaren hoge ogen. Bij onze RECO Plug & Play lift zijn de containers zelfs zo geoptimaliseerd, dat ze eenvoudig op een vrachtwagen (internationaal) vervoerd kunnen worden. Bovendien is de lift voorzien van de bekende automatische vleugeldeuren, drukknoppen en look & feel van een vaste lift, waardoor mensen zich hier heel senang voelen.”

De verhuur van liftinstallaties wordt steeds meer geïntegreerd in een totaaloplossing, benadrukt Van der Bruggen. Als voorbeeld noemt hij het onderhoud aan wooncomplex Cliostede in Eindhoven, waarvoor RECO Lift Solutions een keur aan oplossingen heeft uitgewerkt, geleverd en geïnstalleerd. “Naast een tijdelijke personenlift hebben wij in dit project een tijdelijke bouwlift, een noodtrappenhuis en een tijdelijke buitengalerij met publieksvriendelijk steigerwerk en verlichting voorzien. Zodat ook bewoners die wat minder mobiel zijn, een veilige en barrièrevrije toegang kregen tot hun woning. Omdat RECO Lift Solutions net als RECO, Eekels Pompen, RECO Solar, BestLed, ABS Trading en RECO Hoist Hire (UK) onder de RECO Holding valt, hebben we in dit project een totaaloplossing kunnen leveren, waarbij de kennis, expertise én producten van alle bedrijven optimaal is benut.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details