Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Voor elke situatie een passende stekerbare verbinding
De nieuwe ontwikkelingen zijn geïntroduceerd tijdens de Prefab Vakbeurs in Den Bosch en werden zeer enthousiast ontvangen.

Voor elke situatie een passende stekerbare verbinding

OPEN EN EASY

De behoefte aan (betaalbare) woningen is groter dan ooit. Om het enorme tekort te ondervangen, moeten zo’n 100.000 woningen per jaar worden gebouwd. Een enorme opgave, die vraagt om slimme oplossingen zoals conceptueel bouwen en stekerbaar installeren. “Omdat zowel het aantal stekerbare installaties als hun diversiteit snel stijgt, zijn nieuwe verbindingen nodig”, vertelt Marcel Visser, Prefab (Stekerbaar) Expert bij WAGO. “Zowel tussen marktpartijen als tussen systemen. Om hier optimaal invulling aan te geven, hebben wij onze afdelingen Gebouwautomatisering en WINSTA recent samengevoegd tot WAGO Building Technologies. Bovendien introduceren wij tal van nieuwe en innovatieve producten, waarmee nog meer dan voorheen de verbinding gemaakt kan worden. Open en easy en met álle fabricaten.”

“Met stekerbaar installeren kan, afhankelijk van de bouwwijze, aanzienlijk sneller, duurzamer en met minder faalkosten geïnstalleerd worden”, benadrukt Visser. “Dat is over het algemeen al bekend binnen installerend Nederland. Omdat de ontwikkelingen zich in rap tempo opvolgen echter, blijft kennisdeling en ondersteuning gewenst. Als marktleider van elektrische verbindingen op basis van veerklemtechnologie draagt WAGO actief bij aan deze kennisdeling én aan innovaties. Een mooi voorbeeld hiervan is het ‘onderhoudsvrij certificaat’ op onze producten, waardoor de weg naar stekerbaar installeren in de woningbouw volledig open ligt. Immers kunnen nu ook betrouwbare verbindingen worden geplaatst achter gestucte plafonds en wanden. Ook hebben we recent een product ontwikkeld waarmee installateurs eenvoudig de overgang kunnen maken van (delen van) traditionele naar stekerbare installaties. Dankzij de WINSTA® buisadapter wordt hergebruik in renovatie- en transformatieprojecten gestimuleerd, waardoor gemak en duurzaamheid perfect samenkomen.”

Nieuwe ontwikkelingen: open en easy

In Nederland beschikt WAGO bovendien over een nieuwe afdeling Building Technologies, dat erop gericht is om samen met de installateur projecten nóg slimmer, transparanter en eenvoudiger aan te vliegen. Kortom: om nog meer verbindend te werken. Open én easy. “Wij kunnen voortaan met álle marktpartijen samenwerken”, aldus Visser. “Zowel de Attema als ABB centraaldozen kunnen voortaan stekerbaar uitgevoerd worden met WAGO WINSTA®. Een gamechanger, omdat wij nu 100% van de markt kunnen bedienen. En ook elke verdeelkast (groepenkast) is nu stekerbaar verkrijgbaar, in zowel WAGO WINSTA® MIDI als WAGO WINSTA® RD (rond). Daarmee kan elke marktpartij een stekerbare totaaloplossing aanbieden aan zijn klanten.” Uniek is ook de nieuwe manier van verdelen en schakelen. “In navolging van WAGO WINSTA® MIDI zijn nu ook schakelingen zonder centraaldoos mogelijk met WAGO WINSTA® RD”, aldus Visser. “Als derde innovatie hebben wij bovendien de bekende schakelblokken uitgebreid met een speciale brug, waardoor je geen separate centraaldozen meer nodig hebt. In plaats hiervan is een compact schakelblok voldoende. Groot voordeel voor installateurs is dat de installatie voortaan op álle mogelijke manieren stekerbaar uitgelegd kan worden. Installateurs zijn niet langer gebonden aan de traditionele centraaldoos, maar ook niet aan specifieke systeemkeuzes.”

Van droge bouw tot (prefab) betonbouw

De nieuwe ontwikkelingen zijn geïntroduceerd tijdens de Prefab Vakbeurs in Den Bosch. Volgens Visser waren de reacties overweldigend. “Niet verwonderlijk, want installateurs hoeven niet langer kleur (merk of systeem) te bekennen. Ongeacht of de stekerbare installaties in de droge (conceptuele) bouw of (prefab) betonbouw geïntegreerd moeten worden en ongeacht of een installateur vertrouwd is met Attema of ABB: wij kunnen voor elke situatie een passende stekerbare verbinding aanbieden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details