Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Voor elk project een passende liftoplossing
Bij Mol Lifting worden de liften op projectmaat aangepast en getest, waarna ze ook in eigen beheer op de projectlocatie worden samengebouwd.

Voor elk project een passende liftoplossing

Zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten en in opdracht van kleine, middelgrote en grote aannemerspartijen in de woningbouw, utiliteitsbouw en (petrochemische) industrie. “Wij weten als geen ander dat personen- en goederenliften een essentieel onderdeel zijn van de logistieke stromen op een projectlocatie”, aldus directeur/eigenaar Remko Mol. “Mensen en materiaal moeten, zonder storing of oponthoud, veilig met onze liften vervoerd kunnen worden. Daarom laten wij niets aan het toeval over. Geldende normen, procedures en veiligheidsprotocollen worden strikt gehanteerd en we investeren continu in het up-to-date houden van de kennis en knowhow van onze technische en gecertificeerde medewerkers. Hierdoor zijn onze technische teams inzetbaar op de meest uiteenlopende projectlocaties.”

De vertegenwoordigers van Mol Lifting worden graag al in een vroeg projectstadium betrokken, om de best passende verticale transportoplossing voor ieder project en iedere projectlocatie te selecteren. “Hierbij houden we nadrukkelijk rekening met het soort materialen dat vervoerd moet worden, maar ook met afmetingen en gewichten, gebruiksintensiteit, de afstanden die overbrugd moeten worden en het eventueel vervoer van bouwplaatsmedewerkers”, vertelt Arnoud Gerritsen, operationeel directeur bij Mol Lifting. “In nauwe samenwerking met de aannemer zoeken we bovendien naar de best passende locatie voor de liftinstallatie. Daarbij nemen we de verankeringen én logistieke stromen in ogenschouw, waardoor een optimum in veiligheid, capaciteit, efficiëntie én prijs ontstaat.”

In alle projecten is veiligheid van begin tot eind een belangrijk thema.

Deze projecten gingen u voor…

Zodra de offerte akkoord is, brengt de technische planning van Mol Lifting een bezoek aan de projectlocatie, om in overleg met de uitvoerder de levering en opbouw van de liften te bespreken. Bij Mol Lifting in Dordrecht worden de liften op projectmaat aangepast en getest, waarna ze ook in eigen beheer op de projectlocatie worden samengebouwd, aldus Gerritsen. “Op dit moment worden onze liften onder meer toegepast in Rijswijk. Voor de realisatie van woontoren ‘The Churchill Tower’ hebben wij in opdracht van bouwcombinatie The Minster V.O.F. een twinlift geleverd, met twee liftcabines op één mast. Deze twinlift is aan de steiger verankerd en zal op zijn hoogtepunt 80 meter hoog worden en 2x 22 stops tellen.” Ook mag Mol Lifting twee twinliften plaatsen voor het nieuwe Sluishuis in Amsterdam, in opdracht van VORM Bouw/Besix. “Voor dezelfde aannemerscombinatie hebben we kort geleden project STATE in Amsterdam van tijdelijke personen-goederenliften voorzien. Daarnaast leveren we regelmatig diverse typen goederenliften voor woningbouwprojecten verspreid door het land.”

Oog voor veiligheid en bedieningsgemak

Waar tot enkele jaren geleden de personen- en goederenliften vaak buiten tegen de gevel of steiger werden geplaatst, wordt als gevolg van de stedelijke verdichting en steeds krapper wordende bouwplaatsen vandaag de dag regelmatig gekozen voor binnenmontage. Zowel in nieuwbouw als renovatieprojecten, waarvoor Mol Lifting gebruikmaakt van de bestaande of nieuwe liftschacht. “Onze vloot telt anno 2020 circa 200 goederen- en personenliften, waardoor we voor ieder project een passende oplossing kunnen leveren”, benadrukt Mol. In alle projecten is veiligheid van begin tot eind een belangrijk thema. “Als organisatie zijn wij VCA-gecertificeerd. Daarnaast beschikken onze goederen- en personenliften over allerlei beveiligingen, bijvoorbeeld met betrekking tot de uitstapplaatsen. Zowel bij de locatieschouw als tijdens de montage wordt een uitgebreide checklist gevolgd. In het geval van de personen-goederenliften werken wij bovendien samen met een notified body, waarmee we alle opstellingskeuringen uitvoeren. Naar wens kunnen aannemerspartijen de liften zelf bedienen of gebruikmaken van een liftbediende, waardoor een nog hogere efficiëntie ontstaat. Tot slot zijn alle moderne liften uitgerust met een remote monitoringssysteem, zodat wij de liften op afstand kunnen monitoren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details