Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek

Volledige ontzorging in aluminium gevelsystemen

De transformatie van St. Antonius in Etten-Leur.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Thermal2 bv

7 januari 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Aluminiumbedrijf Thermal2 bv uit Roosendaal heeft in de afgelopen decennia een goede naam opgebouwd als constructeur van aluminium ramen, deuren, schuifpuien, vouwwanden en gevels. Het bedrijf is actief in de woning- en utiliteitsbouw en richt zich zowel op nieuwbouw-, renovatie- als herbestemmingsprojecten in een straal van circa 100 kilometer rondom Roosendaal.

“In onze fabriek verwerken wij de profielen, onderdelen en accessoires van diverse gerenommeerde systeemhuizen, zoals Reynaers en Hueck Benelux”, vertelt Technisch Commercieel Directeur John Brands. “Daarbij onderscheiden wij ons door een zeer brede én complete dienstverlening. Wij hebben alle kennis en expertise in huis om projecten volledig in eigen beheer uit te voeren. Van calculatie, werkvoorbereiding en engineering tot en met productie, transport en montage en inclusief bijbehorende beglazingen en afmontage. Hierdoor kunnen wij klanten optimaal bedienen én volledig ontzorgen. Bovendien kunnen we snel schakelen indien projecten daarom vragen.”

Beeld: René Schotanus.

Geen uitdaging uit de weg

Thermal2 is zowel actief in de projectmatige als particuliere woningbouw, kantorenmarkt, scholen en overheidsgebouwen. “Een specialiteit is de herbestemming van oude fabriekspanden naar woongebouwen, waarin onze flexibiliteit optimaal tot uiting komt”, aldus Brands. “Maar ook andere uitdagingen gaan we niet uit de weg. Zo lang het maar om aluminium raam- en deursystemen in buitengevels gaat.” Een groot voordeel van aluminium is het lage gewicht, vertelt hij, dat een eenvoudige verwerking, logistiek én montage mogelijk maakt. “Ook is aluminium zeer onderhoudsvriendelijk. Aluminium kozijnen en deuren gaan met gemak 30 jaar mee, zonder dat hoge onderhoudskosten gemaakt hoeven worden. Aan het eind van de gebruiksduur kan het materiaal oneindig vaak en op een kostenefficiënte manier gerecycled worden, zonder in te boeten aan kwaliteit. Dit maakt aluminium op de lange termijn een zeer duurzame keuze. Wie kiest voor de aluminium gevelsystemen van Thermal2, is bovendien verzekerd van een zeer mooie en hoogwaardige gevelafwerking.”

Optimalisatie van productieprocessen

Qua productinnovaties is Thermal2 natuurlijk afhankelijk van de diverse systeemhuizen. Dat betekent echter niet dat de verwerker achteroverleunt. Integendeel. “Bedrijfsmatig voeren we continu innovaties door”, benadrukt Brands. “Om onze productieprocessen te optimaliseren, hebben we bijvoorbeeld een tweede volautomatische bewerkingsmachine aan onze machinestraat toegevoegd. Hierdoor is onze productiecapaciteit bijna verdubbeld.” Ook zet Thermal2 hoog in op digitalisering. “Onze ambitie is een volledige papierloze productie, waarbij alle machines direct en volautomatisch worden aangestuurd vanuit onze werkvoorbereiding. Hierdoor kunnen we nog effectiever werken, met hetzelfde aantal mensen. Bovendien kunnen discrepanties in het productieproces snel en doeltreffend via het digitale netwerk worden ondervangen en worden we niet met onverwachte stilstanden geconfronteerd.”

Het nieuwe bedrijfspand van Intex in Roosendaal.

Flinke groei in omvang én projecten

Dankzij de extra productiecapaciteit én een uitbreiding van het personeelsbestand is Thermal2 in staat om nog meer en nog grotere projecten op te pakken. “Op dit moment hebben wij 22 medewerkers in vaste dienst. Hieronder bevindt zich sinds kort ook een montageleider, die sturing geeft aan de montageteams en bouwprojecten van A tot Z begeleidt. Bovendien is hij hét aanspreekpunt wat betreft montageplanning.”

In de afgelopen 5 jaar is de omzet van het aluminiumbedrijf jaarlijks met circa 10 tot 15 procent gegroeid. “Hierdoor ontstond bijvoorbeeld de mogelijkheid om ons bedrijfspand in Roosendaal in eigendom te nemen. Een mijlpaal waar we enorm trots op zijn en die ons op lange termijn stabiliteit zal bieden”, aldus Brands. Voor het komende jaar staat een vernieuwing van het wagenpark op het programma. Hierbij is bewust gekozen voor losse montagebussen en aanhangers, zodat ook op dit vlak maximale flexibiliteit mogelijk wordt.

Referentieprojecten

Benieuwd naar de aluminium ramen, deuren, schuifpuien, vouwwanden en gevels van Thermal2? Zowel in Brabant, Zeeland als Zuid-Holland zijn tal van mooie referentieprojecten te vinden, zoals het nieuwe bedrijfspand van Intex in Roosendaal, de nieuwbouw van Heilig Hart Hof (30 appartementen) in Breda, de transformatie van St. Antonius in Etten-Leur, de nieuwbouw van het medisch centrum in Etten-Leur, de nieuwbouw van Kotra Logistics in Yerseke, de nieuwbouw van OQ Value in Sas van Gent, de nieuwbouw van Polystyreneloop in Terneuzen, de nieuwe waterwoningen aan de Kade van Agata in Rotterdam en de nieuwbouwwoningen aan het Noordelijk Niertje in Rotterdam.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details