Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Volglazen balustrades geven Sluishuis een strakke, transparante uitstraling

Mock-up met volglazen balustrade van FEK Metaal.

Tekst | Tekst | Lieke van Zuilekom Beeld | FEK Metaal

2 februari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

In navolging van bijvoorbeeld Terras aan de Maas Toren B in Spijkenisse en The Terraced Tower in Rotterdam komen het deskundige advies en de efficiënte, maatwerk dienstverlening optimaal tot hun recht in project Sluishuis. Hier voorziet FEK Metaal als bouwteampartner van VORM en BESIX de balkons van de nieuwbouwappartementen en penthouses van volglazen balustrades.

“De keuze voor de balustrades is van grote invloed op de esthetiek van het gebouw en heeft ook vaak in bepaalde mate invloed op de omgevingsvergunning. Niet voor niets kwam deze discipline al vroeg in beeld bij de bouwcombinatie”, vertelt Mark van Gulik, Commercieel Manager bij FEK Metaal. “Al in 2018 hebben wij diverse mogelijkheden van glazen balustrades inzichtelijk gemaakt, aan de hand van 3D-visualisaties en detailtekeningen. Hierbij hebben wij rekening gehouden met de gestelde eisen en normen op het gebied van doorvalveiligheid en windbelasting. Op basis van onze visualisaties is gekozen voor een volglazen balustrade, die enkel aan de onderzijde tegen het prefab beton is bevestigd. Ook is een minimalistisch U-profiel geplaatst op de bovenzijde van de glaspanelen, waarmee maximale transparantie wordt geborgd.”

Montage op hoogte

Voor de bevestiging van de volglazen balustrades wordt gebruik gemaakt van aluminium inklemprofielen, die door FEK Metaal op maat worden geleverd. “Samen met de andere bouwteampartners is er veelvuldig overleg geweest, om tot de meest efficiënte wijze van leveren en monteren te komen”, aldus Van Gulik. “Op de bouwplaats worden de balkons inclusief profielen naar de juiste verdieping gehesen en gemonteerd, waarna wij op hoogte de glazen panelen en afdekprofielen aanbrengen.”

Maatwerk

“Alle producten van FEK Metaal worden voor elk project specifiek op maat ontworpen, geproduceerd en geleverd”, benadrukt Commercieel Medewerker Thijs Schalken. “Door al in de ontwerpfase mee te denken met de architect, projectontwikkelaar, aannemer en andere stakeholders en onze kennis en expertise actief te delen, kunnen we een optimum bereiken in esthetica en technische maakbaarheid, binnen het gestelde budget. Ook in dit project zijn we hier uitstekend in geslaagd.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details