Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Voiceworks | Almere

artist-impression-hoge-resolutie-20181017

23 juli 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Nieuwbouw ingebed in het duinlandschap

Op de locatie Duin, een uitbreidingslocatie in Almere, wordt het nieuwe hoofdkantoor voor ict-bedrijf Voiceworks gerealiseerd. Het gebouw krijgt een uitstraling die aansluit bij de ambities en het karakter van het nog relatief jonge (opgericht in 2005) Almeerse bedrijf. Bouwer van het project is Pleijsier Bouw, dat al in een vroeg stadium bij de voorbereiding was betrokken door haar opdrachtgever, Onis Vastgoed.

Fris, modern en heel transparant, met onder meer grote glazen vliesgevels en ook binnen glazen elementen, zo omschrijft werkvoorbereider Jeroen van Dijk de nieuwbouw voor Voiceworks. Een eigentijdse eyecatcher, ingebed in het duinlandschap. “De duinen golven als het ware tot aan de gevels.” Hij wijst op de achter de glazen gevels zichtbare staalconstructie, op de strakke, uitkragende betonnen luifelelementen die het gebouw segmenteren. “Die luifels zijn zowel esthetisch als functioneel – ze kunnen gebruikt worden bij de glasbewassing. Vanwege de krappe stelmarges hebben ze in het voortraject veel aandacht gekregen. Zo zijn er meer onderdelen heel zorgvuldig voorbereid.” Hij legt uit dat Voiceworks als gebruiker heel specifieke wensen had en nadrukkelijk bij ontwerp, voorbereiding en uitvoering is betrokken.

Bij het voortraject, uitgevoerd in een bouwteamconstructie, werd Pleijsier Bouw al in een vroeg stadium betrokken, zegt Van Dijk. “Zoals gezegd hebben we een zorgvuldige vertaling gemaakt van ontwerp naar uitvoering zodat we niet snel tegen onverwachte zaken aanlopen.” Met die uitvoering werd begonnen in november 2018, toen de eerste palen de grond in gingen. De nieuwbouw van Voiceworks heeft een souterrain dat met behulp van een ondergrondse tunnel onder de weg verbonden is met een nabijgelegen pand. “Daar komen in de kelder parkeervoorzieningen voor de medewerkers van Voiceworks. In het eigen pand, in het souterrain, komen daarnaast nog 33 parkeerplekken met snelladers.” Tunnel en souterrain, maakt Van Dijk duidelijk, zijn in het werk gestort, de rest van het gebouw bestaat uit prefab elementen.

Voiceworks

Hij beschrijft vervolgens de indeling van de nieuwbouw. Die heeft een grote ontvangsthal met een vide over drie verdiepingen. Opvallend noemt hij ook de monumentale trap waarin veel glas is verwerkt. Op de begane grond liggen verder een experience center en trainings- en vergaderruimtes. Op de drie verdiepingen erboven bevinden zich kantoortuinen, vergaderruimten en concentratiekamers. Op de twee verdieping is een auditorium voorzien, met een vide over twee verdiepingen. In de metal stud wanden worden light boxen verwerkt waarop met projecties kan worden gewerkt. Op verdieping vier komt naast kantoren een game room en loggia. Verdieping vijf is voor de installaties. Die zijn deels ook op het dak geplaatst, waar tevens zonnepanelen worden aangebracht. “Het wordt uiteraard een all electric gebouw met moderne, duurzame installaties.”

Van Dijk besluit met de opmerking dat het hoogste punt inmiddels is bereikt en dat nu met de afbouw wordt begonnen. “Dankzij de zorgvuldige voorbereiding en goede communicatie liggen we op schema. Naar verwachting kunnen we eind van dit jaar opleveren.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Stedenbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details