Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Vlotte samenwerking tussen alle betrokken partijen was cruciaal

Vlotte samenwerking tussen alle betrokken partijen was cruciaal

Vanaf de grond zie je helemaal niets. Maar eenmaal op het dak van de twee appartementsgebouwen met respectievelijk 36 koop- en 40 huurwoningen van project Kempkensberg in Groningen kun je niet om de deskundig uitgevoerde installaties van Breman Schoorsteentechniek heen.

Breman Schoorsteentechniek is specialist in prefab schoorstenen, rookgasafvoertechniek, renovatie-advies en ventilatietechniek. “Voor dit project integreerden we de stijgleidingen voor de warmteterugwininstallaties in de woningschachten. Voor de toevoer van deze installaties produceerden we de aluminium dakkanalen, die we met behulp van speciaal door Breman ontwikkelde dakbeugels monteerden. Voor de afvoer installeerden we aluminium prefab schoorstenen op de daken”, licht Anne Neervoort, projectbegeleider/Revit modelling bij Breman Schoorsteentechniek, toe. “We kunnen hier echt spreken van een geslaagde samenwerking tussen verschillende afdelingen van de Breman Installatiegroep. Zo verzorgde hoofdopdrachtgever Breman Drachten alle aspecten van het loodgieterswerk en de afbouw van de technische ruimtes met alle units, boilers en warmtepompen. Breman Utiliteit Zwolle monteerde de leidingen voor de warmtepompen in de schachten. Naast de installaties op het dak, stonden we bij Breman Schoorsteentechniek samen met ExcelAir in voor de installatie van de CO/LPG-detectie en ventilatie in de grote parkeergarage onder de gebouwen.”

Vlotte uitvoering dankzij LEAN werken

Een dergelijk project is Breman Schoorsteentechniek op het lijf geschreven, want de specialisten gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Om alles efficiënt te laten verlopen, was een nauwe samenwerking tussen de verschillende Breman-bedrijven, hoofdaannemer Van Wijnen, uitvoerder Anne Klompmaker en de andere betrokken partijen cruciaal. “Aangezien alle partijen sterk zijn in LEAN werken, sloten de werkzaamheden naadloos op elkaar aan, waardoor een strakke planning aangehouden kon worden en geen kostbare tijd verloren ging”, stelt Neervoort. “Als projectbegeleider was ik bij elke fase nauw betrokken: de gesprekken met de uitvoerder over de planning, het maken van de ontwerptekeningen, de productie van alle onderdelen in onze eigen aluminium werkplaats, de levering van de eigen prefab elementen en de montage op de bouwplaats. De installatie van het kanaalwerk vanuit de woning tot aan het dak nam slechts vijf dagen per blok in beslag. Door een goede communicatie met alle betrokken partijen verliep ook de montage op het dak uiterst vlot.”

‘De productie van de dakkanalen, dakbeugels en prefab schoorstenen gebeurde in de eigen aluminium werkplaats’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details