Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Vloerrenovatie in één dag
Compofloor renoveert de vloeren van de woningen aan de Javastraat en omgeving.

Vloerrenovatie in één dag

Isolerend vloerrenovatiesysteem met vele voordelen

Compofloor renoveert de vloeren van de woningen aan de Javastraat en omgeving. Het gaat in totaal om 67 woningen die voorheen een ongeïsoleerde houten ondervloer hadden.

“Traditioneel worden vloeren gerenoveerd met betonnen of stalen liggers die een aanzienlijk gewicht hebben. Daarbij duurt zo’n renovatie al gauw een week. Vanuit de behoefte aan een product dat licht van gewicht en snel te plaatsen is en een hoge isolatiewaarde heeft, ontstond zo’n acht jaar geleden Compofloor”, vertelt Commercieel Directeur Earl Kemp.

Het Compofloor renovatievloersysteem bestaat uit cassettes van composiet (glasvezelversterkt kunststof), die worden gevuld met een hoogwaardig isolatiemateriaal. Kemp: “Zo krijg je een hoogwaardige vloer, die makkelijk met twee mensen te tillen is. Daarmee kunnen we oude vloeren in één dag vervangen en kunnen bewoners dus weer snel in hun woning.”

Veel comfort en rendement

Compofloor produceert de vloerdelen in eigen beheer en is de enige leverancier van het systeem. De isolatie zit direct onder en in de vloer verwerkt en dat levert veel comfort en rendement op. “Dat is zeker nu belangrijk, want we moeten van het gas af en willen ons energieverbruik verlagen. De vloer is hierbij vaak nog een ondergeschoven kindje. Met warme voeten ben je echt eerder geneigd om de verwarming lager te zetten.”

Renovatie niet altijd standaard

De vloerelementen kunnen standaard een overspanning realiseren van 4.30 meter. Daarnaast worden er passtukken geproduceerd. “Bij renovatie zijn de oppervlakken en indelingen van woningen niet altijd standaard. We maken de bruto maten hier in de werkplaats reeds op maat, zodat er op de bouwplaats minder werk is en er minder afval overblijft. De vloer wordt gedragen door een nieuwe constructie van composiet. Doordat we alle oude houten materialen eruit slopen, kan er niets meer gaan rotten en is er geen kans meer op zwam of schimmels. Op het vloersysteem bevestigen we een vochtbestendige OSB-plaat. Daarop kan de bewoner zijn eigen vloer leggen.”


Kemp is erg te spreken over de samenwerking met aannemer Hemubo en opdrachtgever Vestia. “Dit is een mooi project. Het laat goed zien hoe snel we kunnen werken met minimale overlast om de energievraag sterk te reduceren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details