Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Vliesgevels, kozijnen en brandwerende deuren met meerwaarde voor zwembad

Fotostudio Gerard-Jan Vlekke / Fotovak

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Meer Gevelsystemen

18 juni 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

In het nieuwe zwembad wordt uiteraard veel aandacht besteed aan de brandwerendheid binnen het gebouw. Voor de engineering, productie en realisatie van de deuren, kozijnen, (semi-)structurele vliesgevels en automatische schuifdeuren betrok hoofdaannemer De Vries en Verburg de specialisten van Meer Gevelsystemen bij het bouwteam.

Meer Gevelsystemen is een specialist in het ontwerpen, produceren en monteren van aluminium en stalen gevels. “Voor elk project ontwikkelen we een oplossing op maat. Daarvoor kunnen we rekenen op de ervaring en expertise van onze gemotiveerde medewerkers. We maken ook gebruik van de nieuwste CNC-bewerkingscentra en -zaagmachines alsook de modernste technologieën, die aanwezig zijn in onze duurzame productiefaciliteit.
Deze heeft een oppervlakte van 10.000 m² en is voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen”, vertelt commercieel directeur Gilbert van der Meer. “Na ruim 30 jaar hebben we in de utiliteits- en woningbouw, zowel in nieuwbouw als renovatie, onze sporen wel verdiend. Ons productgamma omvat hoogwaardige en kwaliteitsvolle aluminium deuren, automatische schuifdeuren, kozijnen en vliesgevels.”

Voor Meer Gevelsystemen was dit een fijne samenwerking met hoofdaannemer De Vries en Verburg. “We werden bij het bouwteam betrokken voor het toetsen van het ontwerp, de productie en de realisatie van de kozijnen, deuren, (semi-)structurele vliesgevels en automatische schuifdeuren. Op zich een alledaags project, maar toch complex door het specifieke ontwerp en de hoge eisen op het vlak van brandwerendheid. Zo werd bijvoorbeeld gewerkt met driehoekige en trapeziumvormige kozijnen, die perfect in de vormgeving van de gevel pasten. De architect had een eerste ontwerp voor de kozijnen gemaakt, welke we in samenspraak licht aangepast hebben, zodat een uitvoering met draaikiepramen ook technisch haalbaar was”, licht de directeur toe. “Dit project nam in totaal ongeveer 2 jaar in beslag. De eerste offerte dateert van 2019, ruim een jaar later kregen we de opdracht en midden 2021 moet het zwembad open zijn.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details