Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Vier ventilatiesystemen voorzien in verse luchttoevoer City Icoon: Comfort en gezondheid in optima forma
De ventilatiesystemen worden in onderaanneming van Heddes Bouw & Ontwikkeling geleverd en geïnstalleerd door STEBOMA.

Vier ventilatiesystemen voorzien in verse luchttoevoer City Icoon: Comfort en gezondheid in optima forma

Project City Icoon in Amsterdam is niet alleen uniek in locatie en vorm, maar ook als het gaat om ventilatietechnieken. In de karakteristieke nieuwbouw worden maar liefst vier (!) ventilatiesystemen gecombineerd. De complete systemen worden in onderaanneming van Heddes Bouw & Ontwikkeling geleverd en geïnstalleerd door STEBOMA.

Nieuwbouwwoningen worden vandaag de dag zeer goed geïsoleerd, vertelt Jan Tromp, projectleider bij STEBOMA. “Niet verwonderlijk, want een goed ventilatiesysteem is van essentieel belang om zowel woningen als bewoners te laten ademen, hun gezondheid en comfort te garanderen en vochtproblemen te voorkomen. Door te ventileren, wordt gebruikte lucht efficiënt naar buiten afgevoerd en komt voldoende verse lucht naar binnen. In City Icoon geven we hier op diverse manieren invulling aan. Zo worden de 104 woningen in de zogenaamde ‘360 Twins’ door ons voorzien van zeer compacte CERA-units, die 24/7 in de verse luchttoevoer van de woon- en slaapkamers voorzien: vraaggestuurd en op basis van lokale CO2-metingen. De CERA-units zijn middels schachtkanalen gekoppeld aan twee luchtbehandelingskasten op het dak. Gekozen is voor FlaktGroup WTW-units van maximaal 9.000 m3/h per stuk, die in een zeer efficiënte warmteterugwinning voorzien.” In navolging van de CERA-units en luchtbehandelingskasten is STEBOMA ook verantwoordelijk voor bijbehorende kunststof dakkanalen en dakkappen, die in nauwe samenwerking met de aannemer worden uitgeëngineerd en geïnstalleerd.

Voor de ventilatie in de zes woningen van het middendeel, die tussen beide torens in worden gebouwd, installeert de ventilatiespecialist uit Beverwijk WTW-units van het merk Vasco. “Deze units zijn voorzien van een tegenstroom warmtewisselaar, die zorgt dat verse buitenlucht nagenoeg gratis wordt voorverwarmd door de restwarmte uit de afgevoerde binnenlucht”, aldus Tromp. “In de twaalf plintwoningen (tot en met de eerste verdieping) worden mechanische ventilatie-units van ClimaRad voorzien.”

Voor de ondergrondse parkeergarage is STEBOMA een samenwerking aangegaan met HC PS. Deze specialist in parkeergarageventilatie installeert naast de ventilatoren ook een CO-LPG detectiesysteem, dat gezondheidsrisico’s door te hoge concentraties koolmonoxide (CO) of LPG-gassen te allen tijde voorkomt. Zo gaan comfort én gezondheid in dit project perfect hand in hand. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details