Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Videopanelen in miniformaat voor minimale impact op het originele ontwerp
Er werd gekozen voor een oplossing met minimale impact op het originele ontwerp van het pand.

Videopanelen in miniformaat voor minimale impact op het originele ontwerp

Deurvideo op maat

Deurcommunicatiespecialist Vercoma levert voor project Bosleeuw Blok 3 het deurvideosysteem. Omdat het pand beschermd stadsgezicht is, werd gekozen voor deurvideopanelen in miniformaat.

Het basismodel monitor met hoorn.

“De camera-spreek-luisterpanelen hebben zo weinig mogelijk impact op het originele ontwerp van de gevels. Wij produceren de serie V-Style zelf”, aldus Arjan Schouten, manager sales & service bij Vercoma. In elk van de 42 portieken komt een mini opbouwpaneel. In de appartementen is gekozen voor een basismodel monitor met hoorn. 

Beschermde status

Vercoma levert al sinds jaar en dag aan woningbouwvereniging Stadgenoot en werkt ook al lange tijd samen met hoofdaannemer Hemubo aan verschillende projecten. Schouten: “We weten dus precies wat we aan elkaar hebben. In dit geval leverde de renovatie wat uitdagingen op, vanwege de beschermde status van het pand. Er mag niet gehakt worden in de gevels en wens was een buitendeurpaneel in miniformaat, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en werking.”

Robuuste etage beldrukker.

Er is goed nagedacht over wat er nodig was voor dit project. Vercoma levert, naast de miniformaat buitenposten, de monitoren in de appartementen compleet met verloopplaat erachter om de behangplekken van het oude toestel netjes af te dekken. De bewoners moeten immers minimaal de komende vijftien jaar ‘tegen het toestel aan kijken’. In verband met hergebruik van de oude infrastructuur is deze voorzien van thermisch beveiligde splitters op woningniveau. Schouten: “Als een bewoner kortsluiting veroorzaakt, bijvoorbeeld bij behangen of schilderen, dan hebben de andere bewoners daar geen last van. Een bijkomend groot voordeel van het toegepaste systeem is dat deze uitstekend kan functioneren op de bestaande bekabeling.”

Op woningniveau levert Vercoma ook de etage beldrukkers; robuuste metalen postkast beldrukkers in een stevige opbouw ABS-behuizing. Deze zijn van een betere kwaliteit dan de gebruikelijke én waterdicht. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details