Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
VidaXL, Venlo | Gevelpanelen geven DC vidaXL een uniek aanzicht, op ieder moment van de dag

VidaXL, Venlo | Gevelpanelen geven DC vidaXL een uniek aanzicht, op ieder moment van de dag

Specialist in dak- en gevelbekleding FALK Bouwsystemen heeft de gevelpanelen voor het nieuwe distributiecentrum van vidaXL in Venlo geleverd. Gekozen is voor de FALK 1060 WB (verdekt bevestigde) sandwich gevelpanelen met een microrib profilering, die zijn afgewerkt met een speciale coating in de kleur FALK Copper Metallic. Deze unieke, architectonische coating zorgt onder iedere belichting voor een andere weergave.

“Opdrachtgever DENC Zuid was op zoek naar gevelpanelen met een hoge kwaliteit, duurzaamheid en isolatiewaarde, in een specifieke kleur en glansgraad”, vertelt Arjan Mark den Boer, Sales Manager bij FALK Bouwsystemen. “Onze FALK 1060 WB panelen geven hier uitstekend invulling aan. In totaal hebben wij circa 17.000 m² gevelpanelen geleverd van 120 mm dik, met een Rc-waarde van 5,45 m²K/W.”

De FALK 1060 WB sandwichpanelen kenmerken zich door een strakke ribbel profilering, een verdekte bevestiging en een werkende breedte van 1.060 mm. “De sandwichpanelen zijn opgebouwd uit twee geprofileerde staalplaten met daartussen een isolatiekern met een geteste luchtdoorlatendheid van qv;10 en een RC-waarde tot 7,35 m²K/W. Deze waarden zijn dusdanig hoog, dat de FALK 1060 WB panelen ook uitstekend toegepast kunnen worden in passiefbouwprojecten. Bovendien zijn de panelen ‘FM Approved’.”

Voor de profilering van de buitenplaat kan gekozen worden uit een maxirib-, microrib of boxprofilering, vertelt Den Boer. “De sandwichpanelen zijn horizontaal en verticaal te bevestigen. Gecombineerd met het uitgebreide assortiment aan kleuren, kan voor ieder gebouw een uniek ontwerp worden gemaakt.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details