Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
VIAVAC introduceert de VIAVAC GBXL: De ultieme oplossing voor het plaatsen van groot glas tot maar liefst 1.000 kg

VIAVAC introduceert de VIAVAC GBXL: De ultieme oplossing voor het plaatsen van groot glas tot maar liefst 1.000 kg

VIAVAC vacuum lifting, toonaangevend specialist in vacuüm hijsmiddelen, introduceert de VIAVAC GBXL. Deze revolutionaire glaszuiger is ontworpen voor het veilig en efficiënt hijsen van groot formaat glas tot maar liefst 1.000 kg, evenals voor het plaatsen van kozijnen met tussenstijlen en schuifpuien. Met de VIAVAC GBXL (waarbij de inzet van minimale mankracht nodig is) zet VIAVAC een nieuwe standaard binnen de glas- en bouwindustrie.

Voor elk formaat glas, zowel binnen- als buitenmontage

De VIAVAC GBXL bestaat uit een basisunit met een hijsvermogen van 250 kg, maar kan met extra zuignappen snel en eenvoudig worden uitgebreid tot een hijsvermogen van 1.000 kg. Hierdoor is deze glaszuiger uitermate geschikt voor het monteren van zowel kleine als grote glaselementen. Voor zwaardere glaselementen kan de VIAVAC GBXL worden uitgerust met een elektrisch bediend kantelmechanisme, zodat het glas in elke gewenste positie kan worden geplaatst. Dit is vooral een waardevolle toevoeging bij het plaatsen van glas bij binnenmontage.

Belangrijkste kenmerken van de VIAVAC GBXL:

  • Uitstekend hijsvermogen: Geschikt voor glaselementen van 250 kg tot maar liefst 1.000 kg, waardoor het de ideale keuze is voor zowel kleine als grote projecten.
  • Flexibel en wendbaar: Dankzij de modulaire opbouw is de VIAVAC GBXL eenvoudig aan te passen aan verschillende glasformaten en -vormen en dus geschikt voor elke glasafmeting en – dikte. De kleinste afmetingen van de glaszuiger zijn 1.100×400 mm tot maximaal 3.350×1.300 mm.
  • Veelzijdigheid in toepassing: Ook zeer geschikt voor het plaatsen van kozijnen met tussenstijlen of schuifpuien.
  • Gebruiksvriendelijk ontwerp: Voorzien van intuïtieve bedieningselementen en een robuust ontwerp, wat zorgt voor een lange levensduur en minimale onderhoudskosten.
  • Veiligheid voorop: Uitgerust met meerdere veiligheidsvoorzieningen, waaronder een dubbel vacuüm circuit en een alarmsysteem dat waarschuwt bij onvoldoende vacuüm.

Toepassingen en voordelen

De VIAVAC GBXL is ontworpen voor een breed scala aan toepassingen in de glasindustrie. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of het plaatsen van glazen gevels, de VIAVAC GBXL biedt een efficiënte en veilige oplossing. “Met de lancering van de VIAVAC GBXL bieden we montagebedrijven een oplossing

Smart lifting solutions www.viavac.nl

die niet alleen voldoet aan de strengste veiligheidsnormen, maar die ook de efficiëntie en veelzijdigheid biedt die nodig zijn in de hedendaagse bouwsector,” aldus Hans Alblas, Sales en Export Manager bij

VIAVAC. “We zijn trots op de uitbreiding van ons glaszuigerassortiment en bieden hiermee een totaaloplossing op het gebied van glasmontage. We zijn ervan overtuigd dat de VIAVAC GBXL een waardevolle toevoeging is aan het arsenaal van elke glaszetter en bouwprofessional.”

Innovatie

Met de VIAVAC GBXL speelt VIAVAC in op de groeiende vraag naar betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossingen voor het hanteren van steeds grotere en zwaardere glaselementen. De VIAVAC GBXL combineert geavanceerde technologie met praktische functionaliteit, waardoor het werk van glaszetters en bouwprofessionals aanzienlijk vereenvoudigd wordt.

Te koop en te huur

De VIAVAC GBXL is vanaf heden zowel beschikbaar voor de verhuur als de verkoop. Voor meer informatie, technische specificaties, een vrijblijvende offerte of een demonstratie kunt u terecht op de website www.viavac.nl/glaszuigers/viavac-gbxl/.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details