Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Verzekerd van voldoende frisse lucht’
STEBOMA helpt opdrachtgevers graag om het juiste systeem voor ieder project te selecteren.

‘Verzekerd van voldoende frisse lucht’

“Een goed ventilatiesysteem is essentieel om gebouwen én gebruikers te laten ademen, hun gezondheid en comfort te borgen en vochtproblemen te voorkomen”, weet Johan Mes, Commercieel Directeur bij STEBOMA. “Door te ventileren, wordt gebruikte lucht naar buiten afgevoerd en komt voldoende verse lucht naar binnen. Dit kan op verschillende manieren. STEBOMA helpt opdrachtgevers graag om het juiste systeem voor ieder project te selecteren. Ongeacht of het om woningbouw, utiliteitsbouw, zorg, winkels, scholen of parkeergarages gaat: wij hebben alles in huis om projecten vanaf ontwerp t/m oplevering te laten slagen.”

De expertise van STEBOMA wordt steeds meer gevraagd in de gestapelde woningbouw, waarin veelal de combinatie wordt gemaakt van woonfuncties op de verdiepingen en algemene functies in de plint. Omdat deze functies ieder hun eigen ventilatie-eisen stellen, is goede afstemming in de voorbereidende fase essentieel, aldus Mes. “Onze LEAD-engineers en BIM-modelleurs denken graag mee over de beste oplossing voor ieder project. In een bouwteam met de aannemer en elektrotechnisch, sanitair en cv-installateur stemmen wij graag de installatietechnieken en bouwkundige details af. Hierbij hebben wij maximaal oog voor o.a. toepasbaarheid (afmetingen), vermogens (rendementen), ventilatieberekeningen én wettelijke eisen en normeringen.”

Zodra de ontwerpen akkoord zijn en de demarcaties zijn bepaald, wordt de opdracht overgedragen aan het uitvoeringsteam van STEBOMA. “Waar onze projectleiders verantwoordelijk zijn voor de technische uitvoering, procesbewaking, planning en financiën, zorgen onze werkvoorbereiders dat materialen op tijd worden besteld en geleverd”, aldus Mes. “Bovendien bepalen de werkvoorbereiders de installatievolgorde. Alle componenten voor de woningen worden geassembleerd op onze productielocatie. Denk bijvoorbeeld aan de luchtkanalen, bochten en verloopstukken, waardoor de installatietijd op de bouw minimaal is. Een voorwaarde, nu doorlooptijden steeds korter worden. Zodra de laatste verdieping gereed is, brengen onze monteurs de overdakse verslepingen aan. Hierbij wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan de luchtaanvoer- en luchtuitblaaslocaties, waardoor contaminatie wordt voorkomen.” 

Indien van toepassing worden op het dak ook de schoorsteenkappen, WTW-units en afzuig- en toevoerventilatoren voor de algemene ruimtes gemonteerd. De ventilatie-units en rozetten in de woningen worden in de afbouwfase aangebracht. “Vervolgens staat ons inregelteam klaar voor de controle en inregeling, conform de ontwerpspecificaties. De ventilatie van andersoortige ruimten met verblijffuncties en bijvoorbeeld parkeergarageventilatie worden eveneens door ons verzorgd. Hiermee zijn opdrachtgever én gebruikers altijd en overal verzekerd van voldoende frisse lucht.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details