Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Verwerkbaarheid en kwaliteit komen samen in nieuwbouw DPG Media
Tekst | Lieke van Zuilekom Beeld | SDR Elektrotechniek

Verwerkbaarheid en kwaliteit komen samen in nieuwbouw DPG Media

In het voorjaar van 2024 neemt DPG Media haar intrek in een van de grootste hybride houten kantoorgebouwen ter wereld. Het markante nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam-OverAmstel moet bij oplevering voldoen aan de BREEAM-NL ‘Excellent’-criteria. In navolging van de werktuigbouwkundige en sanitaire installaties levert ook de elektrotechniek hier een bijdrage aan. De complete elektrotechnische installatie in ‘Mediavaert’ wordt in opdracht van BESIX Nederland gerealiseerd door SDR Elektrotechniek, dat waar mogelijk kiest voor modulariteit en efficiënte werkpakketten.

Onder de scope van SDR Elektrotechniek valt een enorm pakket aan technieken. Van middenspanningsinstallaties tot transformatoren, hoofdverdeelinrichtingen, noodstroomaggregaat en UPS’sen, railkokersystemen, onderverdeelinrichtingen, licht- en krachtinstallaties, kabeldraagsystemen, (nood)verlichtingsarmaturen, data- en telefooninstallaties, toegangscontrole, inbraak- en CCTV-installaties, aardings- en bliksembeveiligingsinstallaties, potentiaalvereffening, brandmeld- en ontruimingsinstallaties en PV-panelen. “Bijvoorbeeld de PV-panelen en energie-efficiënte LED-verlichting met daglicht- en bewegingssensoren leveren belangrijke BREEAM-punten op”, vertelt André Praat, Teamleider Projecten bij SDR Elektrotechniek. “Bovendien worden afvalstromen op de bouw efficiënt gemanaged. De keuze voor prefab sluit hier perfect op aan.”

Vanwege de hoge duurzaamheidsambitie, gewenste flexibiliteit én korte doorlooptijd in dit project werkt SDR Elektrotechniek waar mogelijk met modulaire installaties en efficiënte werkpakketten. Als voorbeeld noemt Praat de data-installaties, waarvoor de infrastructuur compleet voorgeassembleerd, gecodeerd en getest wordt aangeleverd. “Wij hoeven sec nog de juiste kabels in de juiste kabelwegen te plaatsen, waarna DPG Media verzekerd is van een perfect werkende installatie. Nu én in de toekomst. Zo komen op tal van vlakken verwerkbaarheid, kwaliteit en betrouwbaarheid samen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details