Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Verpompbare gietdekvloer  voor uitbreiding Paleis Het Loo
In de uitbreiding van Paleis Het Loo is maar liefst 500 m3 aan eco2floor verwerkt.

Verpompbare gietdekvloer voor uitbreiding Paleis Het Loo

Om diverse technische redenen was het niet mogelijk om een traditionele zandcement dekvloer toe te passen bij de ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo. Daarom werd al in het bestek de verpompbare gietdekvloer eco2floor voorgeschreven. Een alternatief dat volgens Mirjam Rubingh van producent Ecocem Benelux in de praktijk nog veel meer voordelen biedt, zowel qua verwerking, duurzaamheid als later in de exploitatiefase.

De ondergrondse uitbreiding van 5.000 m2 is nieuw toegevoegd en vormt straks de hoofdentree tot het 17e eeuwse paleis. “Vanwege de opbouw, hoogte en beperkte hoeveelheid dilataties kon men met een traditionele dekvloer niet uit de voeten”, zegt Rubingh. “Voor eco2floor daarentegen is dat allemaal geen probleem. Men kan bovendien veel m2 op een dag verwerken, ook nog eens in hoge laagdiktes. De gietdekvloer vertoont minder krimp (dus zijn minder dilataties benodigd), is snel beloopbaar (na 24 uur) en snel belastbaar (na 72 uur). Dat verkort de bouwtijd. eco2floor bevat nagenoeg geen cement en is volledig recyclebaar. Ook qua duurzaamheid scoort de vloer dus hoge ogen.”

In de uitbreiding van Paleis Het Loo is maar liefst 500 m3 aan eco2floor verwerkt. “Voor dekvloeren een behoorlijke omvang”, stelt Rubingh. “Het mengsel is geleverd door Rouwmaat en door Rikkert afbouw gefaseerd verwerkt over een periode van ongeveer een jaar. De gietdekvloer combineert uitstekend met vloerverwarming en geeft een goede ontsluiting, wat leidt tot een veel efficiënter energieverbruik. Een win-win.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details