Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Verpompbare gietdekvloer voor uitbreiding Paleis Het Loo

Eco2floor-t_Loo
In de uitbreiding van Paleis Het Loo is maar liefst 500 m3 aan eco2floor verwerkt.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Ecocem

1 juli 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Om diverse technische redenen was het niet mogelijk om een traditionele zandcement dekvloer toe te passen bij de ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo. Daarom werd al in het bestek de verpompbare gietdekvloer eco2floor voorgeschreven. Een alternatief dat volgens Mirjam Rubingh van producent Ecocem Benelux in de praktijk nog veel meer voordelen biedt, zowel qua verwerking, duurzaamheid als later in de exploitatiefase.

De ondergrondse uitbreiding van 5.000 m2 is nieuw toegevoegd en vormt straks de hoofdentree tot het 17e eeuwse paleis. “Vanwege de opbouw, hoogte en beperkte hoeveelheid dilataties kon men met een traditionele dekvloer niet uit de voeten”, zegt Rubingh. “Voor eco2floor daarentegen is dat allemaal geen probleem. Men kan bovendien veel m2 op een dag verwerken, ook nog eens in hoge laagdiktes. De gietdekvloer vertoont minder krimp (dus zijn minder dilataties benodigd), is snel beloopbaar (na 24 uur) en snel belastbaar (na 72 uur). Dat verkort de bouwtijd. eco2floor bevat nagenoeg geen cement en is volledig recyclebaar. Ook qua duurzaamheid scoort de vloer dus hoge ogen.”

In de uitbreiding van Paleis Het Loo is maar liefst 500 m3 aan eco2floor verwerkt. “Voor dekvloeren een behoorlijke omvang”, stelt Rubingh. “Het mengsel is geleverd door Rouwmaat en door Rikkert afbouw gefaseerd verwerkt over een periode van ongeveer een jaar. De gietdekvloer combineert uitstekend met vloerverwarming en geeft een goede ontsluiting, wat leidt tot een veel efficiënter energieverbruik. Een win-win.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details