Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Jaarboek

Vernieuwde houten productlijnen voor bredere markttoepassingen

Delta Chirec (3) kopiëren
Grill plafond- en wandsysteem in het Chirec-Delta-ziekenhuis in Brussel.

Tekst | Tekst | Tim van Dorsten Beeld | Derako

29 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

In de toekomst blijft het bedrijf innoveren en ontwikkelen met massief hout, om zo een bijdrage te leveren aan een circulaire wereld.

Al meer dan 25 jaar richt Derako International zich op de verwerking en productie van massief houten systemen, voor nationale en internationale projecten en productoplossingen. De basissystemen zijn het Lineair- en Grill-systeem. Bij het Lineair-systeem worden houten delen vlak in het ophangsysteem gehangen en bij het Grill-systeem geeft het hout een extra dieptewerking. “Beide systemen hebben een enorme spanbreedte van toepassing en budget”, vertelt Sita Vleer, Marketing- en Communicatiemanager. “Wij bieden gestandaardiseerde oplossingen en maatwerk tot de meest exclusieve vormen. De vernieuwde site zet dit helder en duidelijk voor de markt neer en geeft een beter beeld van de mogelijkheden.”

Het bedrijf heeft ervoor gekozen deze systemen te verdelen in vier productlijnen, namelijk Base-line, Pro-line, Exclusive-line en het nieuwe product Cloak Wood. “Alle productlijnen hebben hun eigen specifieke kenmerken en mogelijkheden. Dit is gebaseerd op de toepassing, de grondstof en de verwerking in onze productie. Zo vinden bezoekers overzichtelijker antwoord op vragen en ideeën, die zij hebben voor hun ontwerp. Met deze acht verschillende producten hopen we dat massief hout breder in de markt toegepast gaat worden.”

Duurzaamheid en circulariteit

Derako beschouwt duurzaamheid en circulariteit als enorm belangrijk. “We merken dat de samenleving zich steeds bewuster wordt van een duurzame maatschappij en de behoeften van toekomstige generaties en zien dit ook terugkomen in de toch wel traditionele bouw”, geeft Vleer aan. “Het vergaren van kennis over gebruikte materialen, de ingrediënten van producten en ook een gebouw als materialenbank is een stijgende trend. De Derako-producten en -filosofie sluiten hier perfect op aan. Al jaren investeren we in duurzaamheid en dit blijven we in de toekomst voortzetten. Zo ontwerpen, construeren en werken we volgens het Cradle to Cradle-principe. Hierbij moet elk materiaal volledig hergebruikt kunnen worden, zonder aan waarde te verliezen.” 

Alle Derako-systemen zijn niet alleen duurzaam en circulair, maar ook demontabel. “Aan het eind van de levensduur worden alle onderdelen gescheiden. De monocomponenten en natuurlijke grondstoffen die overblijven, zijn opnieuw te gebruiken in de circulaire economie. Voor de toekomst zijn we bezig om een aanvullende circulaire productlijn te ontwikkelen, die flexibiliteit en modulariteit nog meer bevordert.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details