Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Utiliteitsbouw

Vernieuwd hoofdkantoor Sligro Food Group:

Aan de Corridor 11 in Veghel staat sinds september 2019 een juweeltje van een gebouw. Het is het vernieuwde hoofdkantoor...

foto-2-cornelissen-sligro-kopieren

11 mei 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Van oud en vertrouwd naar hypermodern én duurzaam

Aan de Corridor 11 in Veghel staat sinds september 2019 een juweeltje van een gebouw. Het is het vernieuwde hoofdkantoor van Sligro Food Group, marktleider in Nederland op het gebied van foodservice groothandels. De hypermoderne, toekomstbestendige en uiterst duurzame huisvesting herbergt circa 650 werkplekken en is het resultaat van een intensieve verbouwing die in een tijdsbestek van slechts twaalf maanden werd uitgevoerd. Tony Eckhardt (manager Bouw & Techniek binnen Sligro Food Group) en Tommy van Melis (projectleider namens hoofduitvoerder Cornelissen aannemingsbedrijf) blikken terug op het gezamenlijk geleverde huzarenstukje.

foto-3-cornelissen-sligro-kopieren

De verse-luchtaanvoer is 35 m³ per medewerker. Dat is ruim boven de normering van het Bouwbesluit (25 m³). Vier grote luchtbehandelingskasten kunnen in totaal 56.000 m³ lucht per uur leveren. Daarmee is de luchtkwaliteit overal bovengemiddeld hoog. (Beeld: Photos by Sander)

 

Aan elk bouwproject ligt een behoefte ten grondslag. In het geval van het 16.700 m² tellende hoofdkantoor van Sligro was dat niet anders. “Ons oude onderkomen was behoorlijk gedateerd”, vertelt Eckhardt. “Verder was bij gebrek aan een luchtbehandelingsinstallatie het binnenklimaat slecht en kenmerkte het pand zich door krappe werkplekken en een gesloten structuur. Met als doel een moderne, comfortabele en sfeervolle werkplek voor onze mensen te creëren, zochten we vanuit de afdeling Bouw & Techniek naar partijen waarvoor het werken in een bouwteam een tweede natuur is én die rondom de metamorfose een stevige toegevoegde waarde konden bieden. Met Cornelissen aannemingsbedrijf uit Zeeland, Jacobs Elektro Group uit Breda en Warmtebouw uit Utrecht hebben we die uiteindelijk gevonden.”

foto-5-cornelissen-sligro-kopieren

Het interieur van het vernieuwde hoofdkantoor. (Beeld: Photos by Sander)

 

Clashes tackelen

Na de formatie startte het bouwteam allereerst met het 3D inmeten en engineeren van het pand. Daarbij werden maar liefst zo’n 1.100 poten­tiële clashes getackeld, een score die voor een groot deel heeft bijgedragen aan de slechts negen maanden durende realisatie van het door Claessens Erdmann ontworpen gebouw. “Nadat voor het personeel een tijdelijke werkplek in een nabijgelegen kantoorpand was geregeld, zijn we in augustus 2018 begonnen met de sloop van het binnenwerk en de asbestsanering van een deel van het dak”, zegt Van Melis namens de bouwkundig hoofdaannemer, die tevens onder meer de procesmatige aansturing, planning en BIM-coördinatie tijdens het project verzorgde. “Daarbij is het hele gebouw op de schop gegaan. Alleen de buitengevels, verdiepingsvloer en staalconstructie zijn gehandhaafd. In december zijn we gestart met de wederopbouw van het interieur. Daarbij is nauwgezet gekeken naar de inrichting van ZiN, het eigen inspiratielab van Sligro. De sfeer die daar heerst, is doorgetrokken in het nieuwe hoofdgebouw.”

foto-1-cornelissen-sligro-kopieren

Sloop van het dak.

 

Promotie

Ruim, licht, transparant en sfeervol. Maar ook uitnodigend tot interactie en voorzien van uiteenlopende technische snufjes en faciliteiten. Het vernieuwde hoofdgebouw van Sligro staat niet alleen gelijk aan een geweldige werkomgeving voor de gebruikers, het biedt tegelijk een warm en toekomstbestendig welkom richting de toekomst. Naast zo’n 650 flexibele werk- en ontmoetingsplekken is het pand onder andere voorzien van een sfeervol bedrijfsrestaurant (1.200 m²), de Cantina. De centraal gelegen binnentuin annex patio is een andere blikvanger waar het vooral in de zomer geweldig goed toeven wordt. Last but not least is het nieuwe pand uiterst duurzaam, in de volle breedte. “Zo beschikken we voortaan over een volledig gasloos gebouw, waarbinnen we gebruik maken van warmtepompen”, aldus Eckhardt. “Daarnaast is het dak voorzien van zonnepanelen en zie je hier alleen nog maar LED-verlichting. Het pand is dan ook van energielabel D naar A gepromoveerd. Een prachtige kers op de taart.”   

foto-4-cornelissen-sligro-kopieren

Voordat er gebouwd kon worden, is er eerst drie maanden besteed aan het verwijderen van asbest en sloop. De werkelijke bouw duurde daarna nog negen maanden, een extreem korte tijd voor zo’n ingrijpende verbouwing.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
  • Z&R

    Z&R

    Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

    Naar website
  • Profiel

    Profiel

    Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

    Naar website
  • I&L

    Instore & Livecomm

    Platform over beurzen, retail & online business

    Naar website
  • I&B

    Installatie & Bouw

    Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

    Naar website
  • GWW

    Grond / Weg / Waterbouw

    Platform over civiele techniek & infrastructuur

    Naar website
  • B&S

    Beton & Staalbouw

    Platform over beton en staal in de bouw

    Naar website
  • Gevelbouw

    Gevelbouw

    Platform over gevels, glas & daken

    Naar website
  • badz

    Bouwen aan de Zorg

    Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

    Naar website
  • mediagroeplogo

    Binnenwerk

    Platform voor de interieurbouwbranche

    Naar website
0%