Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Overig

Vernieuwd hoofdkantoor Sligro blinkt uit in geluidsisolatie en akoestiek

De prettige werkomgeving binnen het vernieuwde hoofdgebouw van Sligro is voor een groot deel de verdienste van Verbeek & Rinzema...

foto-1-verbeek-rinzema-kopieren

19 mei 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De prettige werkomgeving binnen het vernieuwde hoofdgebouw van Sligro is voor een groot deel de verdienste van Verbeek & Rinzema BV. De Veldhovense specialist in wandsystemen, scheidingswanden en systeemplafonds plaatste niet alleen alle niet-bouwkundige wanden, het bedrijf verzorgde tevens circa 8.000 m² systeemplafond. Hoogwaardige oplossingen die een beslissende bijdrage leveren aan de sublieme geluidsisolatie, akoestiek én sfeer in het pand. Godfried Stam blikt terug op het project, waarbinnen Verbeek & Rinzema andermaal de aanwezige expertise tot in de puntjes wist te benutten.

Met de plaatsing van diverse wandsystemen en de montage van ongeveer 8.000 m² systeemplafond leverde Verbeek & Rinzema een stevige bijdrage aan de binnen het gebouw heersende ambiance. “In opdracht van hoofdaannemer Cornelissen aannemingsbedrijf hebben we in het pand alle metalstudwanden geplaatst”, zegt Stam. “Daarnaast hebben we, rechtstreeks in opdracht van Sligro, alle wandhoge en vrijstaande glaswanden in het kantoorgedeelte verzorgd. Deze glaswanden, in totaal ongeveer 3.500 m², vormen de afscheiding tussen de gangen en werkplekken, spreekruimten en directiekamers. Door gebruik te maken van de Slimline-glaswand, een zeer slank en transparant wandsysteem met beglazing voorzien van een akoestische folie, gecombineerd met geluidsisolerende deuren met valdorpels hebben we volledig in de behoeften van Sligro kunnen voorzien. Het was vooral zaak om de geluidsisolatie van de afzonderlijke ruimten te waarborgen. Daarvoor leent dit stijlvolle wandsysteem zich perfect.”

foto-3-verbeek-rinzema-kopieren

Spreekruimtes uit V&R Slimline-glaswand 38 dB-uitvoering, wandhoge HPL-deur en geïntegreerd paneel met tablet t.b.v. roombooking.

 

Flexibiliteit

Het eveneens door Verbeek & Rinzema aangebrachte systeemplafond draagt mede bij aan de uitzonderlijk goede geluidsisolatie en akoestiek binnen het gebouw. “We hebben de opdrachtgever een plafondplaat geadviseerd die naadloos in het budget paste en tegelijk over alle gevraagde eigenschappen beschikt”, aldus Stam, die voldaan terugkijkt op het project dat ook een andere kwaliteit van Verbeek & Rinzema aan het licht bracht: flexibel werken. “Gedurende het traject hadden we te maken met verschillende wijzigingen qua indeling en de posities van de werkplekken. Daarnaast loop je tijdens een dergelijke omvangrijke renovatie, ondanks een gedegen voorbereiding, toch tegen onverwachte zaken aan. Door snel op die veranderde situaties te anticiperen, zijn we er samen met het gehele bouwteam in geslaagd om de gestelde deadline te halen. Zonder concessies te doen aan het interieurconcept.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%