Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Verbeteronderhoud 504 woningen Purmerhoek feestelijk van start

Verbeteronderhoud 504 woningen Purmerhoek feestelijk van start

In opdracht van woningcorporatie Havensteder voert onderhoudscombinatie Team ERAflats komend anderhalf jaar verbeteronderhoud uit aan de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel. Hoewel de werkzaamheden al in april gestart zijn, vierden beide partijen op woensdag 3 juli samen met de bewoners en wethouder Dick van Sluis van Capelle aan den IJssel de officiële start van de werkzaamheden.

De wethouder Stadsontwikkeling en Ruimtelijke ordening sprak bij de gelegenheid zijn waardering uit voor het onderhoud aan de flat. Van Sluis: “De Purmerhoek is begin jaren zeventig gebouwd, maar nog steeds een belangrijk onderdeel van het brede aanbod in onze gemeente. De woningen zijn ruim en bieden een goede plek voor gezinnen. Samen met onze partners zorgen we ervoor dat deze prachtige wijk weer op de kaart staat. Havensteder en Team ERAflats doen goed werk in de flat en wij zorgen voor het onderhoud van het gebied er omheen.”

Purmerhoek

Wethouder Van Sluis spreekt zijn waardering uit voor het onderhoud aan de flat.

Purmerhoek

Directeur Peter van Lieshout van Havensteder bedankt bewoners voor hun begrip tijdens de werkzaamheden.


Nieuwe picknicktafels als cadeau aan bewoners
Samen met een aantal kinderen uit de flat, onthulde de wethouder vervolgens drie picknicktafels. Een cadeau aan de bewoners van Havensteder en Team ERAflats. Directeur Peter van Lieshout van Havensteder: “Tijdens de voorbereiding van het verbeteronderhoud hebben we steeds nauw contact gehad met de bewonerscommissie van de Purmerhoek. Zij vertelden ons over hun wens voor een aantal picknicktafels bij het veld  achter de flat. Samen met Team ERAflats wilden wij daar graag invulling aan geven, dus hebben we de bewoners deze picknicktafels cadeau gedaan om hen op voorhand te bedanken voor hun begrip tijdens de werkzaamheden.” Jurgen Weerdenburg vult namens Team ERAflats aan: “De start van de werkzaamheden is voor ons een mooi moment om onszelf netjes voor te stellen aan bewoners, we zijn toch anderhalf jaar te gast in hun buurt. Hoewel de meeste bewoners ons inmiddels kennen vanuit het participatietraject en de voorbereidende woningbezoeken, vinden we het belangrijk ook op deze manier ons gezicht te laten zien. Bij sommige bewoners starten we pas begin volgend jaar in de woning, maar ondertussen gebeurt er wel al van alles in en om hun flat. Op deze manier willen we alle bewoners alvast bedanken voor hun begrip en medewerking tijdens de werkzaamheden.”

Purmerhoek

Kinderen uit de flat onthullen samen met wethouder Van Sluis het cadeau van Havensteder en Team ERAflats aan bewoners.


504 woningen weer klaar voor de toekomst
Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour, geeft de Purmerhoek in opdracht van Havensteder een duurzame upgrade waarmee de 504 woningen weer helemaal klaar zijn voor de toekomst. De woningen worden verder geïsoleerd en meteen klaargemaakt voor het gasloze tijdperk, door het mogelijk te maken het gebouw in de toekomst aan te sluiten op stadsverwarming. Dit betekent een forse energiebesparing en een verbetering van het wooncomfort voor bewoners. Team ERAflats vernieuwt verder in elke woning het toilet en in sommige gevallen ook de keuken en badkamer. Tegelijkertijd worden verschillende installaties individueel regelbaar gemaakt. Ook krijgt het gebouw een andere, meer open uitstraling;  de galerijhekwerken op de eerste verdieping worden vervangen door een glazen balustrade, de kopgevels en de plint van het gebouw worden aangepast en de hoofdentrees krijgen een moderne, transparante look. De werkzaamheden zijn naar verwachting in het najaar van 2020 gereed. Het verbeteronderhoud is een bijzonder project voor de onderhoudscombinatie; de 504 woningen werden begin jaren zeventig gebouwd door ERA, de voorloper van het huidige ERA Contour. Samen met Smits Vastgoedzorg is ze gespecialiseerd in het groot onderhoud van de zogenoemde ERAflats, die sinds eind jaren zestig op verschillende plekken in de Randstad te vinden zijn.

Purmerhoek

Kinderen uit de flat vermaken zich tijdens het startfeest.


Een luxe Bad-Huis om bewoners te ontzorgen
Om de bewoners tijdens de werkzaamheden maximaal te ontzorgen, heeft Team ERAflats bij de Purmerhoek een Bad-Huis geplaatst. Hierin zijn badkamers en rustruimtes aanwezig. Ook een ruimte met wasmachine en wasdroger maakt deel uit van het Bad-Huis. In het ‘Huis-gedeelte’, de rustruimtes, is plaats voor zo’n 5 bewoners tegelijkertijd, die daar rustig kunnen verblijven op het moment dat Team ERAflats in hun woning aan het werk is. “We vinden het belangrijk dat de bewoners zich thuis blijven voelen tijdens deze ingrijpende werkzaamheden en hebben gedacht aan alle faciliteiten zodat de bewoners even tot rust kunnen komen”, aldus Hans van der Krogt namens Team ERAflats.

Purmerhoek

Het startfeest vond plaats achter ERAflat Purmerhoek.

Purmerhoek

ERAflat Purmerhoek telt 504 woningen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details