Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Verbeter de isolatie­waarde van je voordeur
Bewoners kunnen lang van hun mooie deur genieten.

Verbeter de isolatie­waarde van je voordeur

Meer comfort en een lagere energierekening

Wie zijn gevel wil isoleren, doet er verstandig aan om ook zijn voordeur en kozijnaansluitingen mee te nemen. Bijvoorbeeld door een voordeur met een dikte van 38 mm te vervangen door een deur van 54 mm en/of door een voordeur met stijlen en dorpels te verruilen door een samengestelde vlakke deur met isolerende schuimkern, stijgt de isolatiewaarde fors. Zeker wanneer hierbij ook de naden en kieren worden meegenomen. “Door deur én kozijnaansluitingen te optimaliseren, worden tocht- en vochtproblemen voorkomen”, vertelt Johan Spijker, Senior Productmanager bij Weekamp Deuren. “In plaats hiervan profiteren bewoners van meer comfort en een lagere energierekening. Weekamp Deuren ondersteunt hierin met een uitgebreid aanbod maatwerk deuren. Maar ook met een excellente montageservice, waarbij de voordeuren zorgvuldig worden ingemeten én gemonteerd.”

“Energiebesparing begint met goede isolatie”, benadrukt Spijker. “De voordeur mag hierbij niet worden vergeten. Met circa 2 m2 vormt deze deur namelijk een belangrijk onderdeel van de gebouwschil. Door deze ruimte hoogwaardig te isoleren en door naden en kieren te dichten, verbetert de thermische prestatie van de woning aanzienlijk, terwijl subsidieregelingen van de overheid de investering drukken.”

Elke deur die Weekamp Deuren levert, wordt als een unieke deur geproduceerd. Hierdoor is het voor architecten én kopers mogelijk om specifieke wensen door te voeren.

Hoogste kwaliteits- en prestatie-eisen

Weekamp Deuren is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in houten deuren “Voor hun voordeuren hebben kopers keuze uit hout van verschillende duurzaamheids- en hardheidsklassen”, aldus hoofd marketing Frank van Putten. “Zowel onze Hardwood® als Premium Hardwood® deuren kunnen worden vervaardigd uit FSC-gecertificeerd hardhout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De deuren voldoen aan de hoogste kwaliteits- en prestatie-eisen, zijn KOMO gecertificeerd en leverbaar met GND garantie.” Premium Hardwood® heeft het laagste  krimp- en zwelgedrag, vertelt hij. “Hierdoor wordt klemmen van de deur voorkomen. Bovendien wordt de laklaag door de minimale krimp en uitzet niet aangetast, waardoor flink bespaard kan worden op onderhoud en bewoners zo lang mogelijk van hun mooie deur kunnen genieten.”

Elke deur een unieke deur

“Elke deur die wij leveren, wordt als een unieke deur geproduceerd”, vertelt Van Putten. “Hierdoor is het voor architecten én kopers mogelijk om specifieke wensen door te voeren. Denk bijvoorbeeld aan specifieke houtsoorten, maatvoeringen, stijlen en afwerkingen. Ons assortiment telt 162 basismodellen, in verschillende stijlgroepen. Van eigentijds tot modern, tijdloos, klassiek, jaren ’30 en landelijk. Daarbij zijn tal van glasopties mogelijk. Van HR++ tot triple glas en van matglas tot helder glas, veiligheidsglas en glas-in-lood, eventueel in combinatie met gietijzeren roosters.” Spijker: “Daarnaast produceren we specials. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij versleten monumentale deuren exact kunnen namaken, maar dan met een moderne kwaliteit. En ook ultrastrakke deuren en bijzondere vormen of afmetingen behoren tot onze mogelijkheden.”

Alle voordeuren worden standaard voorgelakt geleverd, maar het is ook mogelijk om de deuren af te lakken in een of zelfs twee kleuren keuze. “Hierbij leveren wij ook passend hang- en sluitwerk. In ons beslagassortiment wordt nadrukkelijk gefocust op gemak, comfort en een stijlvolle uitstraling, maar ook op veiligheid. Wij leveren uitstekende producten, die toepasbaar zijn binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen.”

Doorsnede van de deur.

Excellente montageservice

Naast de maatwerk mogelijkheden gooit ook de montageservice van Weekamp Deuren hoge ogen in de markt. “Onder andere in renovatieprojecten ondersteunt het Weekamp Montageteam particuliere klanten door de voordeur volledig naar wens samen te stellen”, aldus Spijker. “Maar ook door de voordeur zorgvuldig digitaal in te meten en te monteren. Voor woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars en aannemerspartijen bieden we eenzelfde service, ook in serie. Hierdoor zijn kopers verzekerd van één aanspreekpunt, één leverancier en één garantiepartij voor de complete deur. Bovendien zijn alle kosten vooraf inzichtelijk. Al onze deuren worden custom made industrieel geproduceerd in onze fabriek in Tsjechië, waardoor aan de hoogste kwaliteitseisen wordt voldaan. Deze combinatie maakt Weekamp Deuren uniek.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details