Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Ventilatie en luchtbehandeling speciaal voor scholen
De EduComfort is een luchtbehandelingskast die speciaal bedoeld is voor klaslokalen.

Ventilatie en luchtbehandeling speciaal voor scholen

Ned Air is fabrikant van luchtbehandelingssystemen, warmteterugwinunits en dakventilatoren. Met name op het gebied van schoolventilatie heeft het bedrijf de laatste jaren een flinke vlucht genomen. Voor scholen biedt het bedrijf zowel centrale als decentrale oplossingen. Die ontwikkelingen staan tot op de dag van vandaag niet stil.

Begin dit jaar introduceerde Ned Air de decentrale ventilatie-unit EduComfort 1000. Deze unit is speciaal geschikt voor klaslokalen en kan zowel verwarmen als koelen. De school voldoet hiermee aan de eisen voor Frisse Scholen klasse B. EduComfort 1000 is eenvoudig en snel te installeren in bestaande gebouwen. “Deze unit wordt nu volop gefabriceerd en geïnstalleerd. Hij is al geplaatst op diverse scholen”, vertelt Wouter Wijma, directeur bij Ned Air.

Een kleinere versie van de decentrale unit is de EduComfort 675, die direct na de zomervakantie geïntroduceerd zal worden. Deze is onder meer geschikt voor Frisse Scholen klasse C. De EduComfort 675 is identiek aan de EduComfort 1000, alleen kleiner. Scholen en andere bedrijven die hierin interesse hebben, kunnen door Ned Air volledig geïnformeerd en geadviseerd worden. “Het is wel verstandig om er vroeg bij te zijn, want op dit moment is het ongelooflijk moeilijk om aan materialen te komen, zoals staal, aluminium en elektronica. We hebben hierop geanticipeerd door vooraf veel in te kopen, maar ook bij ons zal op enig moment de levertijd oplopen”, aldus Wijma.

De SkyLine is een lage luchtbehandelingskast waarop zelfs PV-panelen geinstalleerd kunnen worden.

Onzichtbare luchtbehandelingskast

Hangen de EduComfort ventilatie-units in het zicht, dit geldt zeker niet voor de SkyLine: een platte luchtbehandelingskast die Ned Air sinds dit jaar levert. Het idee ontstond doordat architecten en welstandscommissies graag willen dat luchtbehandelingskasten uit het zicht geplaatst worden. De SkyLine is 65 of 80 cm hoog, afhankelijk van de capaciteit. Bovendien geldt hier: wat je niet ziet, hoor je ook niet, vertelt Wijma. “Er zitten geluidsdempers in van polyesterwol. Dit heeft als voordeel ten opzichte van het gebruikelijke glaswol dat het geen potentieel gezondheidsrisico met zich meebrengt. Polyesterwol is recyclebaar en hypoallergeen. Het heeft als nadeel dat het duurder is, maar we merken dat onze klanten gezondheid het allerbelangrijkst vinden.” Inmiddels heeft Ned Air een hele productlijn geïntroduceerd onder de naam SkyLine. De varianten in luchtbehandelingskasten hebben een luchthoeveelheid van 1.000 tot 4.000 m3/h. Wijma: “We zijn bezig met de ontwikkeling van nog grotere luchthoeveelheden, tot 7.000 m3/h.”

De SkyLine is uitermate geschikt voor scholen, aangezien er zo’n 1.000 m3/h lucht nodig is per klaslokaal. “Je kunt dus één luchtbehandelingskast plaatsen per lokaal, of een grotere versie voor meerdere lokalen. Ook bij scholen is het esthetische aspect van belang. De luchtbehandelingskasten zijn zo laag dat er in Amsterdam zelfs projecten zijn waar op de luchtbehandelingskasten PV-panelen worden geïnstalleerd. Een optimaal gebruik van de footprint”, aldus Wijma.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details