Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
VEN03 Fase 1 en 2, Venlo | Ontwikkelaar investeert in hoogwaardige distributiecentra

VEN03 Fase 1 en 2, Venlo | Ontwikkelaar investeert in hoogwaardige distributiecentra

Nieuw distributiecentrum bestaat uit twee aaneengeschakelde warehouses met kantoorruimte

Op Trade Port Noord in Venlo realiseert Somerset Capital Partners het nieuwbouwproject VEN03 Fase 1 en 2 dat bestaat uit twee aaneengeschakelde warehouses met geïntegreerde kantoorruimte. Mulderblauw architecten tekende het ontwerp voor beide warehouses met een oppervlakte van respectievelijk 39.000 m² opslagruimte met 7.000 m² kantoren en 35.000 m² opslagcapaciteit met 1.000 m² kantoren. Het geheel werd ontworpen als één groot distributiecentrum.

Somerset Capital Partners investeert in hoogwaardige distributiecentra op toekomstbestendige locaties. De ontwikkelaar bouwt ‘built-to-suit’ projecten op plaatsen waar de behoefte van een klant ontstaat. “Het nieuwe distributiecentrum VEN03 Fase 1 en Fase 2 is één van hun meest recente investeringen. We kregen de opdracht om het nieuwe project samen met hen te realiseren. Als middelgroot architectenbureau met een veertigtal medewerkers, onder andere gespecialiseerd in het ontwerp van distributiecentra, hotels en (zorg)woningbouw, hebben we voor meerdere distributiecentra over heel Nederland met Somerset samengewerkt”, zegt Jimmy Verhoeven, architect bij Mulderblauw architecten. “Samen gaan we steeds voor een optimaal warehouse-ontwerp. We gaan daarbij uit van een standaardopbouw en afhankelijk van de behoefte van de huurders en de locatie wordt dan een ontwerp gemaakt.”

Eyecatcher is een uitspringend gedeelte met een grote glasgevel, die zorgt voor heel veel lichtinval en een ononderbroken zicht op de omgeving.

 

één gebouw met twee aaneengeschakelde warehouses

VEN03 Fase 1 en Fase 2 zijn eigenlijk twee grote warehouses die rug aan rug tegen elkaar aangebouwd zijn. Fase 1 bestaat uit een warehouse van meer dan 39.000 m², inclusief een mezzanine van 1.655 m², en een kantoorgedeelte in drie bouwlagen van ruim 7.000 m². Fase 2 omvat in totaal 35.000 m² opslagruimte, inclusief een mezzanine van bijna 4.000 m², in combinatie met ruim 1.000 m² kantoorruimte, verdeeld over twee verdiepingen. “De beide warehouses zijn qua ontwerp volledig op elkaar afgestemd en vormen één geheel. Op vraag van de huurder biedt Fase 1 meer oppervlakte voor zowel opslag als kantoor”, vertelt de architect. “De hal bestaat standaard uit grijze sandwichpanelen. Voor de kantoren combineren we grote raampartijen met gevelbanden in zwart aluminium zetwerk. Eyecatcher is een naar buiten springend gedeelte met ontvangstruimte, vergaderzalen en kantoren, waar men dankzij de vliesgevel veel licht naar binnen haalt en een ononderbroken uitzicht op de omgeving krijgt. Verder valt het gebouw op door de keuze voor afgeronde hoeken en de realisatie van een soort schijngevel met raamstroken die in een patroon terugkeren en uiteindelijk eindigen in een groot venster. Zo zorgen we ook voor voldoende lichtinval in de opslagruimte.”

Een duurzaam project

Het volledige project volgde een strikte tijdsplanning. In de zomer van 2018 startte het architectenbureau met het ontwerp en de studies en op het einde van vorig jaar werden de bouwaanvragen ingediend. Begin 2019 kon hoofdaannemer Wijnen Bouw uit Schijndel met de werken starten. Net als bij de andere distributiecentra van Somerset Capital Partners werd ook nu veel aandacht besteed aan duurzaamheid met onder meer een ruime daglichtinval in zowel kantoren als opslagruimte, de keuze voor een gasloos project en BREEAM ‘Very Good’. Het dak wordt verhuurd aan een exploitant van zonnepanelen. Ook tijdens de werken werden op de bouwplaats duurzame maatregelen genomen, zoals het gebruik van groene stroom en LED-verlichting, terreinauto’s op elektriciteit en fietsen, afvalscheiding, monitoring van water en stroom/diesel en de toepassing, waar mogelijk, van duurzaam beton en hout.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details