Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Velox introduceert Vxteams: flexibele, goed op elkaar ingespeelde projectteams

VxTeams

11 juli 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De bouw in Nederland verandert snel. Het moet energievriendelijker, data gedreven en efficiënter. We staan met elkaar voor grote uitdagingen. Dat verreist een andere manier van organiseren en een andere denkwijze over de inzet van personeel. Daarom introduceert Velox de VxTeams: flexibele, goed op elkaar ingespeelde projectteams van de beste specialisten.

Bij Velox vinden ze dat het onderscheid tussen vast en flexibel volledig moet worden losgelaten. Daarom kijken ze samen met de klant naar een total workforce management, een HR-systeem waarin strategische personeelsplanning centraal staat. Alleen zo kun je optimale projectteams inrichten waarbij veel meer wordt gekeken naar de harde en zachte competenties van een individu en hoe die met elkaar matchen of elkaar aanvullen.

Op elkaar afgestemde projectteams kennen veel voordelen. Zo is Velox ervan overtuigt dat de faalkosten makkelijk met zo’n 2 à 3 procent omlaag kunnen als je het aan de voorkant goed organiseert. Daarnaast zul je zien dat je minder mensen op een project nodig hebt, om hetzelfde werk te kunnen verzetten. De werktevredenheid zal toenemen, dat weer leidt tot minder verloop en betere resultaten.

Kisito Zonneveld, directeur bij Velox: “Wij kijken samen met de klant vooral naar de beschikbaarheid en kwaliteit van de persoon. Het gaat daarbij niet alleen om harde skills en expertise, maar zeker ook om de zachte skills. Wat voor persoonlijkheid iemand heeft en hoe hij of zij in het team past is immers net zo belangrijk als of hij of zij zijn vak goed verstaat.”

Wesly Verhaert (Van Wijnen) werkt op project Oostenburg veel met projectteams. “Op een project als Oostenburg heb je gewoon een flexibele schil nodig. De grootte en complexiteit maakte dat wij met Velox in gesprek zijn gegaan.” Ook Gerard Geurtjes, Project Director Schiphol A-pier ziet een groot belang bij een op elkaar ingespeeld team: “Wij werken hier met geïntegreerde teams. Het succes van zo’n team valt of staat bij een goede samenwerking tussen alle specialisten.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details