Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Veilige, toegankelijke galerijen en balkons

Veilige, toegankelijke galerijen en balkons

Om deze reden worden de galerijen en enkele balkons op de eerste en vierde verdieping opgehoogd. PAM Galerij en balkonverhoging B.V. voert deze werkzaamheden uit.

Galerijverhoging, bekleed met antisliptapijt in de kleur peper en zout.

“We passen op dit project onze beproefde PAM Systeem Constructie toe”, vertelt directeur Jan Luttikhuis. “We ontwikkelden dit systeem zo’n dertig jaar geleden, in eerste instantie om waterplassen op de galerijen te verhelpen. Dit systeem hebben we doorontwikkeld tot wat het nu is: een lichtgewicht, oersterk, flexibel en stabiel ophoogsysteem om de opstap van de galerij of het balkon naar het appartement weg te nemen.” De PAM Systeem Constructie is opgebouwd uit kunststof steunen, met daarop kunststof tegels en een dekkingslaag van duurzaam materiaal in verschillende kleurvarianten. De dekkingslaag fungeert als antislipmat en is bovendien waterdoorlatend en brandveilig.

Locatiebezoek

PAM stemde het ontwerp met de architect af en keek al in een vroeg stadium met de aannemer naar de uitvoering van het ophoogsysteem. Luttikhuis: “Zoals gebruikelijk brachten we een bezoek aan de locatie om de situatie ter plekke te bekijken. We maten de galerijen en balkons in. Ook stelden we vast dat de balustraden van de galerijen na ophoging niet meer aan de eisen voor beklimbaarheid en voorgeschreven hoogte zouden voldoen. De hiervoor benodigde paneelaanpassing en leuningverhoging verzorgen wij ook.”

Het galerijverhogingssysteem is opgebouwd uit kunststof steunen, kunststof tegels en een dekkingslaag.

Zo min mogelijk overlast

Eind maart gaat het montageteam van PAM van start. Eerst worden de balustraden opgehoogd, gevolgd door de galerij- en balkonvloeren. “Onze werkwijze is gericht op zo min mogelijk overlast voor de bewoners”, zegt Luttikhuis. “Omdat ons systeem geen droogtijd heeft, is de galerij te allen tijde beloopbaar. Bovendien zitten al onze spullen netjes in rolcontainers, zodat er op de galerijen niets voor de bewoners in de weg ligt. Voor de balkons werken we met kunstlederen tassen. Daarmee kunnen we door de woning lopen zonder de vloer vies te maken of meubels te beschadigen. Bovendien zijn we de bewoners niet lang tot last. Een gemiddeld balkon is in drie uur opgehoogd en afgewerkt. Voor het hele project hebben we ongeveer vijf weken nodig.”  

‘Onze werkwijze is gericht op zo min mogelijk overlast voor de bewoners’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details