Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Veilig. Fraai. Trendy. Naadloze vloeren en wanden
Een heldere bewegwijzering wijst de bezoekers de weg.

Veilig. Fraai. Trendy. Naadloze vloeren en wanden

Wie nu zijn fiets parkeert in fietsenstalling IJboulevard, komt in een lichte hal met naadloos afgewerkte wanden, een veilige antislipvloer, heldere bewegwijzering en passende decoraties. De gemeente Amsterdam wist dat zij hiervoor bij Bolidt aan het juiste adres was.

Wat de bezoeker beleeft, is slechts een deel van de eisen die de gemeente Amsterdam stelde aan de afwerking van de vloeren en wanden in fietsenstalling IJboulevard. Behalve mooi en antislip, moest de vloerafwerking slijtvast zijn, naadloos, ademend, waterdicht, bestand tegen chemicaliën en brandwerend volgens de norm Bfl-s1. “De hoeveelheid eisen is voor ons niet steekhoudend”, vertelt Peter Staal, manager Parking & Infra van Bolidt. “Onze vloersystemen kunnen aan vrijwel elke eis voldoen.”

Organisatie en beleving

Maar behalve producteisen waren er ook organisatorische eisen – de materialen moesten over het water worden aangevoerd – en belevingsfactoren. Staal: “De gebruiker moet zich in de stalling op z’n gemak voelen. Dit bereik je met een veilige, lichte en schone vloer voorzien van de juiste wayfinding.  Tegenwoordig is dit brede eisenpakket meer regel dan uitzondering. We hebben voor de gemeente Amsterdam al meerdere ondergrondse parkeerkelders bekleed en ingericht. Deze komen immers steeds vaker voor.”

Juist voor bijzondere situaties

Bolidt is gespecialiseerd in kunststofvloer- en wandafwerkingen, juist voor deze bijzondere situaties. Met drie ondergrondse parkeerbakken van 1.300 m2 per stuk en in situ afgezonken, was hiervan bij IJboulevard zeker sprake. “Ook de combinatie van ‘ademend’ en ‘waterdicht’ viel in de categorie ‘bijzonder’”, vertelt Staal. “Het ademend vermogen is belangrijk voor de onderliggende betonvloer; de waterdichte kwaliteiten spreken voor zich. Van dit soort onmogelijke combinaties veren onze ontwerpers op.”


Bolidt ontwikkelt de kunststof vloer- en wandsystemen geheel in eigen huis, van ontwerp en testen met R&D tot productie, advies, installatie en onderhoud. “Hierdoor hebben onze klanten één aanspreekpunt, zowel in de ontwerp- en bouwfase als in de exploitatiefase. Bovendien zijn bijzondere wensen eenvoudiger te realiseren als alle specialisten aan tafel zitten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details