Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Veelzijdig met glas 
In het interieur van het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com is het een en al glas wat de klok slaat.

Veelzijdig met glas 

Brandwerend, kogelwerend, geluidswerend, doorvalveilig, maar bovenal esthetisch zeer fraai. Interior Glassolutions laat bij het hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam de veelzijdigheid van het product glas zien. Het was voor de ‘glaskunstenaars’ uit Veenendaal één van de grootste projecten ooit. Een terugblik met salesmanager Rob Helmons.

Bij het nieuwe hoofdkantoor op het hippe Oosterdokseiland is het een en al glas wat de klok slaat. Het is zowel van binnen als van buiten grotendeels transparant uitgevoerd. Interior Glassolutions heeft zich in eerste instantie ontfermd over de portiersloge en diverse geluids- en brandwerende binnenwanden. “Gaandeweg het project kwamen daar steeds meer onderdelen bij, zoals de glazen balustrades, de glazen binnenwanden voor de kantoren en het auditorium en de videwanden in het atrium. Alles wat van glas is in het gebouw, is feitelijk door ons geleverd en gemonteerd”, zegt de enthousiaste salesmanager.

Interior Glassolutions neemt voor opdrachtgevers het hele traject uit handen, van calculatie tot en met montage.

Meesterstuk

Vrijwel alles is bijzonder in het gebouw, maar de voorover hellende videwanden in het atrium vormen toch wel een meesterstuk. “Vanwege de complexiteit van deze wanden, die ook nog eens onder een hoek zijn gepositioneerd, hebben we in het voortraject een mock-up op ware grootte gemaakt om de maakbaarheid te toetsen”, legt Helmons uit. “Aan deze videwanden lagen bovendien nog hoge eisen ten aanzien van geluidwerendheid en doorvalveiligheid ten grondslag. Laat dat maar aan ons over. Al onze glassystemen zijn namelijk getest door een Notified Body, een onafhankelijk en gecertificeerd testinstituut. Dat geeft ons een belangrijke voorsprong.”

Meer dan glas

Booking.com is voor Interior Glassolutions een van de meest spraakmakende projecten geweest, zegt Helmons. “Al onze disciplines en mogelijkheden in glas zijn hier wel aan bod gekomen. En waar nodig zijn we zelfs nóg een stap verder gegaan. Zo hebben we bijvoorbeeld voor het auditorium, de conferentieruimte, niet alleen de glazen (schuif)wanden geleverd, overigens ook met een akoestische eis, maar ook de aluminium puien, de gevelconstructie, het blauwstaal en het strekmetaal verzorgd. En dat was met name voor de aannemer interessant, omdat zij slechts één aanspreekpunt had voor het complete auditorium.”

Interior Glassolutions neemt voor opdrachtgevers het hele traject uit handen, van calculatie tot en met montage. “Zo houden we de kwaliteit en planning maximaal onder controle en zijn we in staat om een zeer uitgesproken ontwerp ook maakbaar te maken. Booking.com is daar een prachtig voorbeeld van.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details