Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Veelvoud aan dakwerken voor Pontkade in Amsterdam
Winans Dakwerken levert en monteert het complete dakwerk voor project Pontkade.

Veelvoud aan dakwerken voor Pontkade in Amsterdam

Op het voormalige NDSM-terrein in Amsterdam, waar ooit tankers, trawlers en passagiersschepen het IJ in rolden, komen 1.700 woningen in alle soorten en maten. In het centrumgebied wordt met Pontkade de verbinding gelegd tussen het industriële verleden en de rijke toekomst van het terrein, waarop wonen, werken, recreëren, kunst en cultuur harmonieus samenkomen.

In opdracht van bouwcombinatie Pontkade VOF (IBB Kondor/Kondor Wessels Amsterdam) levert en monteert Winans Dakwerken het complete dakwerk voor project Pontkade, inclusief dakbedekkingen, isolatie en onderconstructies. Fase 1 en 2 zijn inmiddels gereed en omvatten de realisatie van diverse gebouwdelen, met hoogtes van 3 tot 20 verdiepingen. In deze gebouwen zijn 252 koop- en huurappartementen ingericht, terwijl de begane grond ruimte biedt aan commerciële ruimtes, horeca en een supermarkt. In het midden van het complex bevinden zich een 3-laagse parkeergarage, een fietsenstalling en bergingen, met op het dak een binnentuin. “Voor fase 1 en 2 hebben wij meer dan honderd daken gerealiseerd”, vertelt Operationeel Manager Peter Dibbets. “Onder andere de balkons, terrassen en loggia’s zijn door ons voorzien van een bitumen dampremmer die we, afhankelijk van de dakafmetingen, op de ondergrond hebben gebrand of gegoten. Hier bovenop hebben wij een PIR afschotisolatie en tweelaagse dakbedekking aangebracht. Als dakafwerking is gekozen voor tegels op verstelbare tegeldragers.”

Op het parkeerdek heeft Winans Dakwerken een C-EPS isolerende afschotmortel aangebracht als isolator en afschotcorrectie. “Vervolgens hebben wij een tweelaagse dakbedekking van hete bitumen gegoten, met een volledig waterdicht dakpakket als resultaat.” Bovenop de gietlaag is een wortelwerende APP toplaag gebrand. “Daarnaast hebben wij voorzieningen getroffen voor de dakveiligheid.”

Inmiddels is Winans Dakwerken volop bezig met Pontkade fase 3, dat bestaat uit zes gebouwen. Op de noordelijke punt komen kantoren, terwijl de westelijke punt plaats biedt aan een 60 meter hoge woontoren. In totaal omvat Pontkade fase 3 ongeveer 208 woningen in de vrije huursector. Ook komt er een parkeergarage, waarvoor Winans Dakwerken dezelfde werkzaamheden verricht als in fase 1 en 2. En ook de werkzaamheden voor de balkons, terrassen en loggia’s zijn gelijk, aldus Dibbets. “Bijzonder in deze fase is de woontoren, waarvan we de bovendaken gaan voorzien van een EPS afschotisolatie. Deze afschotisolatie wordt mechanisch verankerd in de ondergrond. Vanwege de gebouwhoogte is grind namelijk geen optie.” De afschotisolatie wordt wederom afgewerkt met een tweelaagse dakbedekking en APP toplaag. “De lagere gebouwen krijgen wel dakgrind als ballastmateriaal. Bovendien worden deze daken uitgevoerd als groendak (mossedumdak).”

Zowel de dakbedekkingsmaterialen als werkzaamheden van Winans Dakwerken worden gekeurd en gecontroleerd door onafhankelijk adviesbureau Dakindex. Hiermee wordt een hoge opleverkwaliteit geborgd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details