Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Veel details, bijzondere rondingen en grote hoogtes
Ook de stalen trap is rondom voorzien van regelwerk, waarop dunne gipsplaten in de juiste ronding zijn bevestigd.

Veel details, bijzondere rondingen en grote hoogtes

Met de oplevering van het nieuwe logistieke centrum met hoofdkantoor van Van Mossel in Waalwijk heeft DAS Bouwsystemen er weer een mooie referentie bij. In opdracht van Bouwbedrijf van de Ven realiseerde de Drunense afbouwspecialist alle metalstud voorzetwanden, houten plafonds, systeemplafonds en vaste plafonds in de werkplaats, kantoren en portiersloge. “Een hoog afwerkingsniveau was vereist”, vertelt Projectmanager Robert Assink. “Vakmanschap was noodzakelijk om alle details goed af te stemmen en om de gewenste rondingen te realiseren. Maar ook om montage op grote hoogte en binnen afzienbare tijd te garanderen.”

De wanden in de werkplaats zijn tot 10 meter hoog. Bovendien moesten de monteurs tussen de stalen vakwerkspanten in werken.

“De wanden in de werkplaats zijn tot 10 meter hoog”, vertelt Assink. “Bovendien moesten onze monteurs tussen de stalen vakwerkspanten in werken. Om dit mogelijk te maken, hebben we het framewerk opgedeeld in vakken. Vervolgens hebben we vanaf een hoogwerker het stijlenveld ingevuld en de gipswanden verwerkt.” Bijzonder zijn ook de ronde wanden, ronde balustrades en ronde koven in de nieuwbouw, vertelt hij. “Op basis van de maatvoering uit het tekenprogramma hebben wij houten schenkels laten frezen, die dienden als onderlegger voor de wandafwerking. En ook de stalen trap is rondom voorzien van regelwerk, waarop dunne gipsplaten in de juiste ronding zijn bevestigd. Aan de onderzijde van de trap hebben we een stucanet wapeningsgaas met een fijne maas laten aanbrengen, waarna de trap een hoogwaardige stucafwerking heeft gekregen.”

In de auditoriums heeft DAS Bouwsystemen akoestische baffles toegepast om een prettige ruimte-akoestiek te borgen. “Ook hebben we drukschotten gemaakt boven de bandrasters, waaronder demontabele wanden zijn geplaatst. Hierdoor behoudt Van Mossel haar flexibiliteit en indelingsvrijheid, maar wordt geluidsoverdracht van de ene naar de andere ruimte voorkomen.”

In de nieuwbouw komt een veelvoud aan detailleringen samen, benadrukt Assink. “Om alle elementen perfect te laten aansluiten, waren een goed ontwerp én zorgvuldige afstemming essentieel. We hebben heel veel tijd gestoken in de werkvoorbereiding. Bovendien stonden regelmatig overleggen met relevante partijen gepland. We hebben diverse proefstukken gemaakt en onze uitvoerders Arjan Hessels en Pieter van der Hoogt hielden continu een vinger aan de pols. Hierdoor hebben we het project goed, snel en in een hele fijne samenwerking kunnen realiseren. Als je nu door het pand loopt, zie je dat het eindresultaat verbluffend is.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details