Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Veel aluminium detaillering in Hof van Spartaan

Veel aluminium detaillering in Hof van Spartaan

Roval Aluminium verzorgde in opdracht van UBA Bouw B.V. voor diverse woonblokken de aluminium detaillering. De meest recente fase zijn de 298 appartementen, 21 eengezinswoningen en parkeergarage die samen Hof van Spartaan vormen, een deelplan van de nieuwbouwwijk. De wijk ontleent zijn naam overigens aan de voetbalvelden van VVA/Spartaan, waaromheen de blokken zijn gebouwd.

Duurzaamheid is kenmerkend voor Hof van Spartaan. Aluminium als onderhoudsarm bouwmateriaal past uitstekend bij dit streven.

Tony Vroegop van Roval Aluminium zegt dat Roval er vanaf de eerste fase al bij betrokken is geweest: “Met UBA Bouw B.V. werkten we samen met een aannemer die bij uitstek dit soort grote projecten perfect aanpakt. We leverden al aluminium detaillering voor de hofprojecten A en B, in de vorm van aluminium muurafdekkappen, boeiboorden, dagkanten, waterslagen, kozijnomkaderingen en dakranden. Ook voor de laatste fase hebben we een aanzienlijke hoeveelheid aluminium detaillering geproduceerd en geleverd.”

Maatwerk detaillering

Volgens Vroegop bestaat het aandeel van Roval Aluminium niet uit standaardoplossingen. “Nee, zeker niet. Sommige maatwerk detailleringen waren best ingewikkeld. Zo maakten en leverden we bijzondere waterslagen, die van twintig centimeter breed uitliepen naar één meter breed. Dat zijn geen standaardverhoudingen. Ook voor deze fase leverden wij muurafdeksystemen en boeiboorden. Daarnaast, weliswaar in wat beperktere mate, zijn onze balustersystemen verwerkt, die uitstekend te combineren zijn met de aluminium muurafdekkappen. Tevens leverden wij aluminium plafondplaten. In UBA Bouw B.V. vonden we een kritische bouwpartner, die net als wij kwaliteitsgedreven is. Uiteindelijk zijn we tot goede oplossingen gekomen met mooie aluminium detailleringen.” 

Duurzaamheid is kenmerkend voor Hof van Spartaan. Alle woningen zijn zonder gasaansluiting gebouwd en voorzien van duurzame energie-installaties. Aluminium als onderhoudsarm bouwmateriaal past uitstekend bij dit duurzaamheidsstreven.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details