Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
VDL-hoofdkantoor Eindhoven | VDL werkte door tijdens renovatie hoofdkantoor

VDL-hoofdkantoor Eindhoven | VDL werkte door tijdens renovatie hoofdkantoor

Tijdens de werkzaamheden van Hurks om het bestaande VDL-hoofdkantoor in Eindhoven uit te breiden en te renoveren, koos VDL Groep ervoor om in dit gebouw te blijven werken. “Tijdens de renovatie stond er slechts een stofschot tussen ons en hen.”

Het vernieuwde hoofdkantoor van VDL Groep in Eindhoven is inmiddels meer dan tweemaal zo groot, mede dankzij de werkzaamheden van bouwbedrijf Hurks. Hiervoor heeft dit bedrijf in eerste instantie van februari 2017 tot en met september 2018 een nieuwe toren en een parkeergarage gebouwd. De toren is vergelijkbaar met het bestaande gebouw. “Die toren hebben we anderhalve meter naast het bestaande pand gebouwd”, vertelt Marcel Stokkingreef, projectleider bij Hurks. De nieuwe toren kreeg aan drie kanten een gevel, maar werd aan één zijde opengelaten: de zijkant die het dichtst bij het bestaande gebouw stond. “Beide gebouwen hebben we later aan elkaar verbonden, met een atrium.”

Hurks heeft de nieuwe toren anderhalve meter naast het bestaande pand gebouwd.

 

Gebouw gestript

Maar voor het zover was, moest van het bestaande pand eerst de gevel worden gestript. “Dat was aanvankelijk niet de wens van VDL Groep, maar bij een nadere inspectie bleek die gevel aan vervanging toe te zijn. Niet zo vreemd ook, want dit gebouw en ook deze gevel zijn ruim 25 jaar oud. Door de gevel te vervangen, hebben we ervoor gezorgd dat het pand ook de komende 25 jaar een fris en toch herkenbaar uiterlijk heeft.”

Met deze werkzaamheden ging Hurks in oktober 2018 aan de slag, nadat het bouwbedrijf de meeste werkzaamheden van de nieuwe toren had afgerond. Ook de medewerkers van VDL waren inmiddels verhuisd: van het bestaande gebouw naar de nieuwe toren. “Dat was wel erg bijzonder, om zo dicht bij onder meer de directie te werken”, vindt Stokkingreef. “Met name in het tweede deel van de werkzaamheden, die eind september 2019 zijn afgerond, stonden er slechts stofschotten tussen ons en hen. Hierop hebben we onze werkzaamheden aangepast, door minder geluidsoverlast te produceren. Daarnaast hielden we poolshoogte bij de directie om er zeker van te zijn dat ze zo min mogelijk last van ons zouden hebben. De VDL-directie reageerde steeds erg ontspannen: ze heeft nooit geklaagd.”

 

Hiervoor heeft Hurks in eerste instantie van februari 2017 tot en met september 2018 een nieuwe toren en een parkeergarage gebouwd.

 

Aangepaste wensen

Daarnaast kreeg Hurks te maken met aangepaste wensen. “Tijdens het bouwen van de nieuwe toren gaf VDL Groep aan meer elan aan het vernieuwde gebouw te willen geven. Het gaat per slot van rekening wel om het hoofdkantoor.” Hiervoor nam het bedrijf een interieurarchitect in de arm, die onder meer aangaf dat de verdiepingsruimten meer openheid moesten krijgen door andere kozijntoepassingen en glazen videhekken. “Dit heeft samen met andere materiaaltoepassingen, kleuren en meubels geleid tot een prachtig, transparant gebouw. Het heeft wel voor ietwat vertraging gezorgd, want eigenlijk zouden onze werkzaamheden in mei afgerond zijn.

Dit komt ook door de showroom, dat VDL Groep inmiddels heeft omgedoopt tot ‘De Wereld van VDL’. “Hier gaat VDL Groep laten zien en ervaren wie ze is, wat ze doet, waarom ze dat doet en wat de toegevoegde waarde is van alle producten en diensten die ze wereldwijd ontwikkelt, produceert en verkoopt”, licht Stokkingreef toe. “De laatste jaren is VDL Groep enorm gegroeid, dus hebben we de ruimte in oppervlakte moeten verdubbelen. Ook hier heeft de interieurarchitect ervoor gezorgd dat de ruimte als een volwaardig experience center zal gaan fungeren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details