Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
VDL-hoofdkantoor Eindhoven | Gietdekvloeren: economisch de beste keuze

VDL-hoofdkantoor Eindhoven | Gietdekvloeren: economisch de beste keuze

In de huidige overspannen markt heeft de bouw nieuwe uitdagingen en moeten kosten, kwaliteit en planning goed worden bewaakt. Gietdekvloeren bieden het antwoord op al deze uitdagingen.

Het snelle bouwen – omarmd tijdens de crisis – komt onder druk te staan door een krapte op de arbeidsmarkt. Daarnaast worden bedrijven in de bouw gedwongen op een andere manier naar kwaliteit te kijken, mede door het beoogde stelsel voor kwaliteitsborging in de bouw. In deze markt pleit Vloerenbedrijf Van Rijbroek voor meer bewustwording van gietdekvloeren. Gieten gaat namelijk veel sneller dan smeren en is minder arbeidsintensief. De beschikbare, maar steeds schaarser wordende vaklui worden veel beter benut. De planning van zowel aannemer Hurks als opdrachtgever VDL is in dit uitdagende project gewaarborgd gebleven.

Renovatie en nieuwbouw

Kwaliteit is bij traditionele, gesmeerde zandcement dekvloeren in de praktijk moeilijk te garanderen. De aardvochtige specie moet immers – veelal handmatig – goed worden verdicht. Hierdoor ontstaat een grote spreiding in kwaliteit. Vooral bij renovatie, zoals bij VDL, waarbij aangesloten moet worden op bestaande situaties is flexibiliteit gecombineerd met gegarandeerde kwaliteit een vereiste gietdekvloeren bereiken hun sterkte vanwege hun zelfverdichtende karakter, zonder intensieve handmatige verdichting. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd. Vloerenbedrijf Van Rijbroek verhoogt de kwaliteit nog een stap, door de aanvoer van grondstoffen volledig in eigen hand te nemen en is daardoor onafhankelijk van de aanlevermogelijkheden en kwaliteiten van derden. Vooral bij de begane grondvloeren van VDL zijn zeer hoge kwaliteitseisen gevraagd en mede dankzij het intensieve overleg in de voorbereidende fase tussen Hurks en Van Rijbroek ook daadwerkelijk gerealiseerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details