Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Vast meubilair in vertrouwde handen

Vast meubilair in vertrouwde handen

Voor de hoofdentree, meerdere poli’s en de intensive care van het AVL bouwde Technoplanning al eens de vaste inrichting. Toen in direct opdrachtgeverschap van het ziekenhuis. “Dit keer zijn we via nevenaannemer De Vries en Verburg, maar met een aanbeveling van het AVL benaderd om het vaste meubilair van het apotheekgebouw te maken”, aldus Birthe van den Berg, directeur van Technoplanning. “We hebben gewoon meegedaan met een aanbesteding.”

Die aanbesteding is uiteindelijk gewonnen op basis van ervaring en kwaliteit. Van den Berg: “In voorgesprekken met het AVL en De Vries en Verburg kwam onze toegevoegde waarde goed tot uitdrukking. We bouwen niet alleen kasten, balies en werkplekken, maar denken mee om de logistiek efficiënt te krijgen, om werkprocessen te optimaliseren – door onze expertise met het in eigen huis ontwikkelde Farmaflow – en om een prettige werkomgeving voor het personeel te realiseren.”

technoplanning-1-kopieren

Loket.

 

Vriendelijk en uitnodigend

Het ontwerp van alle meubels voor dit grote gebouw is geheel uitgevoerd in de huisstijl van het AVL. Dat betekent fris wit met notenhout voor een prettige belevingssfeer. Deze materiaalcombinatie is toegepast op de werkbladen, archiefoplossingen en lockers voor het logistiek centrum en voor de kantoren. Daarnaast is het verwerkt in de pantries die op alle verdiepingen zijn gebouwd en in de loketten die, al dan niet met geïntegreerde buizenpost, op de tweede, derde en vierde verdieping zijn te vinden. Op de derde verdieping is tevens een enorme ladenkast gebouwd van ruim acht meter breed en 2,65 meter hoog. Deze bevat 192 laden voor medicijnen en heeft ingebouwde opstapladen. Van den Berg: “Wij werken met Solid Surface of andere bijzondere materialen. In dit project is voor de balies gekozen voor een combinatie van hoogglans en mat Formica Colorcore, dat geen zichtbare naden oplevert en een fraaie homogene uitstraling bewerkstelligt.   

technoplanning-2-kopieren

Ladenkast met 192 laden.

 

De loketten hebben balies met afgeronde zijden, brievenbussen met terugslagklep en zijn brandvertragend uitgevoerd.”

Medio februari was Technoplanning klaar met alle afbouwwerkzaamheden aan de Plesmanlaan. Van den Berg: “Er staan heel wat projecten op het planbord, waarvan er doorgaans zes tegelijk in productie zijn en ongeveer evenveel in montage. Er is dus nog genoeg te doen.”

Technoplanning is reeds 57 jaar actief in de afbouw van ziekenhuizen, apotheken, huisarts- en tandartspraktijken, maar bouwt ook voor de overheid, bedrijven en particulieren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details